Les dues manis d'avui

"La tendència a desresponsabilitzar Catalunya de la seva lluita per la independència està empetitint les nostres aspiracions polítiques"

Les protestes diürnes i nocturnes d'aquests dies cometen, crec, el mateix error de fons que porta cometent l'independentisme en els darrers dos anys. L'error d'apuntar sempre contra Espanya. L'error de fer força contra allò que no es pot canviar. L'error de pensar que la independència no depèn de Catalunya i que l'únic que podem fer és resistir i protestar -sigui amb llacets o cremant contenidors.

Cada cop que adults i joves clamen "Llibertat presos polítics", el que fan és demanar a Espanya que sigui democràtica. Cada cop que diem que els carrers seran sempre nostres, d'alguna manera estem renunciant a tenir unes institucions que facin la part de la feina que els toca, que és imprescindible. Cada cop que es demana la dimissió de Buch, el que s'està fent és desresponsabilitzar el Govern català de les càrregues psicòpates que hi ha hagut contra els catalans. Assenyalar un conseller determinat és acceptar que alguna altra persona nomenada per aquest Govern hauria fet alguna cosa diferent. És utilitzar un cap de truc per expiar les responsabilitats d'un conjunt de dirigents i de partits que, en bloc, estan sotmesos a l'estat i han renunciat a intentar prendre les regnes del país.

El Govern ha respost a la sentència de dues maneres. La primera, atonyinant indiscriminadament el seu poble en coordinació amb l'estat que ens vol fer desaparèixer. Cal recordar que la policia no ha actuat sota ordre judicial, la direcció del dispositiu ha estat política. El Govern també ha respost adquirint el compromís de debatre sobre el dret a l'autodeterminació al Parlament. Que dius, renoi, gràcies. Si acaben inhabilitant algú, només en podrem treure el mateix rèdit estètic de sempre, l'únic que podrem fer és dir-li al món que Espanya és autoritària i que mireu què ens fan. El Govern no té cap pla perquè les mobilitzacions i les protestes tinguin un efecte polític real ni per defensar-se dels abusos de l'estat. Al contrari. Com s'ha vist aquests dies, hi col·laboren.

La tendència a desresponsabilitzar Catalunya de la seva lluita per la independència està empetitint les nostres aspiracions polítiques i per tant les nostres possibilitats d'èxit. Fins i tot les forces més genuïnes i combatives estan rebaixant l'aposta i s'estan adaptant a la lògica de la demanda. La CUP, per exemple, es presenta a les eleccions espanyoles amb la idea estrella de demanar una llei d'amnistia que haurien d'aprovar dues terceres parts del Congrés. Qui ho entengui que m'ho expliqui. Els CDR's, que en aquests dos anys han representat un dels pocs espais que ha defensat el mandat de l'1 d'octubre, no ha aprofitat el seu prestigi social, la seva capacitat de mobilització ni les castanyes que han rebut tants josócCDR, per deixar en evidència uns governants que no estan a l'altura del seu poble. Durant tots aquests dies, els CDR han apuntat a Espanya i, com a màxim, han caigut en la trampa de demanar la dimissió de Buch.

Avui, divendres, a les 19h, hi ha convocada una manifestació a la Plaça Sant Jaume per protestar contra aquest Govern incapaç i mesell. Per pressionar-lo i anar teixint un esperit fiscalitzador que exigeixi responsabilitats als nostres representants.

El cartell de la manifestació va començar a córrer per les xarxes i, curiosament, l'endemà va sortir una altra convocatòria que la contraprogramava. Exactament a la mateixa hora però a la Plaça Universitat. Aquesta manifestació té com a proclama "Si toqueu al jovent, ens trobareu als carrers" i és per tant una protesta contra les actuacions policials. No contra els responsables de les actuacions, sinó contra les actuacions per elles mateixes, així en abstracte. El cartell també inclou la proclama "Llibertat presos polítics", que és un clam al buit intergalàctic. És com demanar a Pedro Sánchez que s'assegui i parli.

 

Es desconeix qui convoca cap de les dues concentracions -hi ha rumors que la protesta contra els nostres representants ve d'algun CDR del Llobregat- però malauradament -i això sí que és oficial-, el CDR Catalunya ha decidit sumar-se a la segona, la que protestarà contra les actuacions policials. No ho entenc i m'entristeix.

A la Plaça Universitat els manifestants utilitzaran les seves forces per tornar a demanar ajuda a l'univers, mentre que a la Plaça Sant Jaume ens farem responsables del destí polític del nostre país intentant incidir en allò que depèn de nosaltres. Que cadasú triï què prefereix fer.

 

Comentaris (12)
Jordi (Català i Suís) Fa 3 mesos
Tinc tres propostes concretes: 1a. Hom hauria de tenir una base de dades de tots els crims comesos pels Espanyols els darrers anys, inclosos els de la BRIMO. Ferits, atonyinats, etc.;2a. Cal preparar ara l'endemà de la Independència amb una base de dades de tots els traïdors.; 3a. Cal preparar ja totes les mesures de venjança contra els Espanyols i els Botiflers. Res d'amnistia i res de perdó. Ja sabem com acaba si no es fa neteja.
buch cipayo Fa 3 mesos
llistat de botiflers,, govern, erc, jxc,cup, la asosiacio de tietas anomenadada anc, momion cultural axins sols keda el poble
Perdent el temps Fa 3 mesos
Molt de text en l'article i cap alternativa. Està bé criticar tots però almenys s'espera alguna idea. Com que no és el primer cop que em passa; conclusió: una articulista prescindible. Mai més em preocuparé per llegir-te. Adéu.
Ocón Fa 3 mesos
Ben fet
Albert Berrio Fa 3 mesos
No estic d'acord amb l'articulista. L'enemic és l'Estat espanyol i les nostres accions l'han de tenir a ell com a objectiu. Quant als nostres polítics, actualment, el que cal fer és ignorar-los. En aquest moment no ens són necessaris.
Narcís ( on n'és aquella ' escriventa ' diàfana i crua d'anys enrere .. valenta ? ) Fa 3 mesos
Ras i curt : quina xerrera, tot plegat, per no mullar-se gens ni mica, ni poc ni gaire, pel que fa a nostre botxí .. que sí, sabent ser d'allò més franc, tretze són tretze contra nostres representants ! PD : doncs res .. esperar proper text contra qui no poca pressió, coacció i amenaces carreguen !
Generalitat col.laboracionista. Pitjor impossible. Fa 3 mesos
La trista realitat és que el govern de la Generalitat ni existeix ni se l 'espera. Ni controlen als Mossos ni tenen collons de controlar-los. Els perjudicats; el nostre jovent atacats i segrestats per Mossos i PN.
Jordi (Català i Suís) Fa 3 mesos
La revolta i l'enfrontament a la Policia de l'Ocupant Espanyol i els Sipais Catalans de la Policia mal anomenada catalana, va produir dues reaccions que ningú no va copsar: el pànic i l'astorament. Veure la cara que posava la Colau fou un plaer immens. Aquesta agent al servei dels Espanyols esdevingué descol.locada. Com també tot el Govern i el Parlament. Fins i tot la CUP. Quin plaer! Ara volen tots desmobilitzar-vos. Foteu fora els Espanyols ! i els "COLLABOS"
Jordi (Català i Suís) Fa 3 mesos
La Generalitat i el Parlament sempre han estat porucs i mesells. Mai varen defensar i protegir els Catalans de les agressions relacionades amb l'ús del català. Metges als CAP que obligaven els pacients a parlar Espanyol aprofitant la feblesa del malalt. Res fou fet i en realitat no en tenien cap intenció per allò de la pau i l'oasi català. Mai varen protegir els Catalans i no ho faran pas ara.
SR. MEU Fa 3 mesos
Penseu que el Tardà va demanar anar a Urquinaona.
Purga Fa 3 mesos
A en Buch els comandaments dels mossos l'han pres el pel. Alineant-se amb la policia espanyola, el resultat final ha sigut desprestigiar els mossos, i de retruc a la Generalitat, a qui alhora reclamaven recolzament. És per tant una acció política. Si vol anar-se amb dignitat, primer en Buch ha de fer una bona purga al cos dels mossos, i retornar-los a l'status de policia democràtica al servei dels ciutadans.
Que s’ha de votar el 10N? o no s’ha de votar? Fa 3 mesos
Que pot deixar els partits procesistes sense diners??? Necesitem una resposta ja!
Así os van las cosas Fa 3 mesos
El comentario es propio de un borrego adoctrinado que busca la opinión de la masa para tener un criterio. Haz lo que quieras chaval, no votes o vota a quien te de la gana, no a quien el líder o la basca te diga a quien tienes que votar.
Kaos Fa 3 mesos
La convocatòria de Plaça Sant Jaume no ha sortit de cap CDR. La iniciativa ve d'una noia compromesa que va exposar la seva idea a un grup de dones i li vàrem fer costat.