Una remor d’incomoditat va recórrer CDC poques setmanes abans del congrés quan va transcendir que el pinyol del partit continuaria controlat exclusivament per homes. La notícia va provocar un evident descontentament i algun cop d’atenció de certes dirigents convergents. Però al final, ha servit de ben poc. Al final, el nucli dur de la nova direcció de CDC continua integrada sols per homes: El president fundador, el president, el secretari general, els dos vicepresidents i el secretari d’organització. A efectes pràctics, el govern del dia a dia de Convergència quedarà en mans dels quatre últims, als quals per ser més realistes caldria afegir-hi el portaveu al Parlament, Jordi Turull. A efectes d’imatge, l’únic contrapès en aquest primer nivell és el paper reservat a la consellera Irene Rigau com a presidenta del consell nacional.

A partir d’aquí, el congrés de CDC va situar dones en la nova direcció -per cert, que entre elles no hi figura alguns dels fitxatges estrella del congrés de quatre anys enrere, la qual cosa forma part d’una dinàmica habitual a tots partits on sovint les dones apareixen i desapareixen a la velocitat a què se succeeixen els congressos-. En aquest segon nivell que integren les secretaries i càrrecs unipersonals, la presència de dones és superior a la d’homes –sis a vuit-. Això deixa el total en 13 homes i 9 dones.

Però, ai que falten els membres nats! I aquí de nou la balança és desequilibra amb la mateixa contundència amb què els homes aclaparen els càrrecs públics al món de la política. Segons la web de CDC, als noms escollits al congrés cal afegir-hi tots els membres del govern –cinc homes més-, els presidents de federacions –vuit homes i una dona-, els caps de llista al Parlament per Girona, Lleida i Tarragona –tres homes-. Els portaveus al Parlament, Congrés, Senat i Parlament europeu –quatre homes-. La JNC –un home i una dona- i set càrrecs més, entre els quals hi una sola dona.

Total, des d’aquest cap de setmana, la direcció de CDC, segons ens documenta la seva web, queda integrada per 40 homes i 12 dones. Lluny, molt lluny de la paritat. Sens dubte, un percentatge massa petit per a un partit tan gran, i alhora un reflex massa fidel del que és la presència real de la dona a la nostra societat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa