Divendres ens visitarà el No-Do

"La fàbrica de mentides acompanyarà als ministres, des de Madrid. I és el PSOE qui més n'ha de ser conscient"

Els mitjans de comunicació de Madrid -que mai no se separen un mil·límetre del poder real i reial- porten un parell de setmanes inflant el globus mediàtic del consell de ministres del dia 21. Interpreten la data com una oportunitat excel·lent per forçar a Pedro Sánchez a convocar eleccions i, a més, aconseguir situar la campanya en les mateixes coordenades que les andaluses. És a dir, l'eina que els permetria utilitzar l'independentisme català com a excusa per fer tolerable un pacte entre la dreta extrema i l'extrema dreta sense que això no grinyolés excessivament dins l'entorn europeu.

 

No els cal gaire. Madrid és una gran màquina de fabricar fake news gràcies a una opinió pública narcotitzada per dècades i dècades de submissió mediàtica a la veritat oficial. En el fons, la majoria de les capçaleres vénen a ser una evolució del No-Do, aquell noticiari que ensenyava pantans, operaris de la SEAT i balls regionals a Espanya i, per contrast, terribles guerres i calamitats de tot tipus a l'exterior. La diferència fonamental és que ara els carrers cremant els atribueixen a Catalunya.

 

 

Però tot això és problema del PSOE i, si es vol, del conjunt de l'esquerra espanyola. L'independentisme ha de tenir agenda pròpia i, sobretot, ha de demostrar que és un moviment pacífic i transversal. Però, en qualsevol cas, la fàbrica de mentides acompanyarà als ministres, des de Madrid. I és el PSOE qui més n'ha de ser conscient.

 

Comentaris