El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Disculpar el feixisme és feixisme
  • CA

Els Mossos especialitzats en extrema dreta estan preocupats perquè en pocs mesos han aparegut focus de violència completament nous, a mans de persones que fins ara no havien tingut cap tipus de relació amb grups ultres. Són espontanis que addueixen una suposada saturació per autoconsiderar-se una mena de forces parapolicials facultades per netejar l’espai públic de simbologia independentista i/o antirepressiva.

 

Els carrers i les places estan per fer política des de la Grècia clàssica. I per això l’unionisme munta tota mena de parades i punts de propaganda als llocs més concorreguts del país. Per posar només els casos més freqüents a la via pública, tant Ciutadans com Societat Civil Catalana planten la seva iconografia espanyolista on els sembla convenient, amb tota mena de banderes i símbols que, naturalment, no agraden a tothom. Però ningú no els diu res ni intenta arrabassar-los-hi les pancartes, banderes o simbologia. Menys encara grups d’encaputxats.

 

Per això fa bé el president Torra en reclamar als partits unionistes que condemnin la violència que exerceixen aquests grups espanyolistes contra ciutadans pacífics que reclamen la llibertat dels presos polítics amb convicció republicana. L’actual ambiguïtat de Ciutadans i PP -i, en certa manera, del PSC- dóna cobertura a una violència que de tan anunciada sembla desitjada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa