El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho?’: El sorprenent gran èxit del cinema francès
  • CA

Enorme èxit de taquilla a França -on, amb més de dotze milions d’espectadors, s’ha convertit en la pel·lícula en més recaptació des d’Intocable (2011)- Qu’est-ce qu’on a fait au bon Dieu? és el primer llargmetratge del cineasta francès Philippe de Chauveron que arriba a les nostres sales (tot i tractar-se del cinquè de la seva filmografia).

Aprofitant el creixent fenomen dels matrimonis mixtos del país, Chauveron explota, des d’infinitat de situacions comunes i amb una amabilitat extrema, poc profunda i inversemblant, les problemàtiques relacionals i socials que comporten els prejudicis i la xenofòbia.

Amb un conjunt de personatges extraplans i molt estereotipats, la història gira entorn d’un matrimoni tradicional, catòlic, burgès, de províncies (i admirador de De Gaulle) que, després de viure amb gran decepció com tres de les seves filles es casaven amb un jueu, un musulmà i un xinès respectivament, dipositen les seves darreres esperances en la seva filla petita i soltera (que esperen que es casi amb un catòlic i que mantingui, així, les tradicions familiars).

Des d’un humor extremament correcte on les visions racistes es plasmen fins i tot amb certa tendresa, l’argument -que, des d’aquesta mirada perd tota oportunitat de convertir la pel·lícula en l’àcida caricatura social que hagués pogut ser- ens condueix a través d’una comèdia banal que, des d’un humor altament inofensiu i una trama força previsible, ens aporta el seu únic element sorprenent a través del seu espectacular èxit.

Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho?
Títol original: Qu’est-ce qu’on a fait au bon Dieu?
França, 2014

Direcció: Philippe de Chauveron
Guió: Philippe de Chauveron i Guy Laurent
Actors: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédérique Bel
Durada: 97 minuts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa