Aquest divendres, el portaveu del govern espanyol apel·lava a “la prudència del poble català” per evitar incidents violents de cara al referèndum de l’U d’Octubre. A Madrid, la jerarquització entre l’Estat i els mitjans és una característica essencial del règim i, de fet, l’afirmació del ministre Méndez de Vigo -sorprenent, escoltada des de Catalunya- responia a una campanya perfectament planificada en els últims dies. Les elits de Madrid necessiten algun grau de violència als carrers de Barcelona que justifiqui una repressió camuflada de retorn a l’ordre.

 

Per això anuncien aquesta violència des dels progres de la Sexta (“esto va a acabar con violencia y tensión en las calles“) fins als carques de l’ABC (“el fuego de la calle incendiada por los radicales de las CUP“); des de la modernitat digital (“las calles estarán solo controladas por la CUP, lo que deja al Gobierno catalán en manos de los radicales, que son quienes modularán la tensión ciudadana“) fins a les firmes de claveguera (“Objetivo del Gobierno: evitar un muerto antes del 1-O“)… Necessiten contenidors bolcats per salvar el seu règim.

 

Van muntar la gresca del Parlament per començar a desgastar la imatge pacífica i democràtica del procés català i ara ho intentaran al carrer… En fi, sort de la poció màgica vallenca: “Passi-ho bé, passi-ho bé…“. O sigui que bona Diada. Pacífica i festiva. Com sempre.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa