El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
DELS FETS A LA ‘MAL FOLLADA”
  • CA

I, d’Independent; “Els lideratges estan, efectivament, mediatitzats, però no ho deixaran d’estar fins que els mateixos líders polítics prenguin consciència de com n’és d’imprescindible per una societat responsable, formada, crítica i culta una estructura de mitjans de comunicació democràtica i independent.” (Mònica Terribas, Els lideratges intangibles de l’era mediàtica)

Els fets valen més que mil paraules, diuen a can PSC. I, de, fet, se suposava que aquesta era la màxima que pregonaven des del carrer Nicaragua fins que va arribar l’innombrable senyor Miguel Ángel Martín i va decidir proclamar a través de la coneguda discreció que ens atorga el facebook el nou qualificatiu amb el qual ha volgut batejar Mònica Terribas: la “mal follada”. Més lluny del que s’espera d’allò que se’n diu predicar amb l’exemple (i que traduït al llenguatge polític vol dir cessament fulminant), 24 hores després… què dic! 48, 72, 96 hores després, aquest senyor continuava sent gerent de l’Institut Metropolità del Taxi, vicepresident del Districte de Sant Martí i regidor del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Chapeau! Fets, cap ni un. Això si, paraules totes i més: l’irrespectuós senyor Martín ha reconegut per carta que el comentari al facebook va ser escrit “en calent”, un comentari totalment “masclista i fora de lloc”.

A l’indesitjable senyor Martín no li va agradar gens ni mica l’entrevista que la directora de Televisió de Catalunya va fer al president Montilla. Potser pensava que el càrrec anul•la la condició de periodista i, sobretot, allò que molts ja havíem batejat com “l’estil Terribas”: criteri, independència i, sobretot, professionalitat. Una bona entrevista dóna audiència, per les preguntes i, també, per les respostes. D’haver estat un copet a l’espatlla, un camí de roses, ja els ben asseguro que els milers d’espectadors escarxofats davant la pantalla a aquelles hores de la nit no haguessin perdut ni un minut en agafar el comandament a distància i fer un clic.
Si del que es tracta és de parlar d’entrevistes tendencioses, demagògiques, cíniques i fora de to, recomano als irats aficionats a internet que busquin l’entrevista de Barack Obama a la cadena nordamericana Fox News, tot parlant de la reforma sanitària. Bé, els hi facilito la feina amb alguns fragments per aquells que només saben entrar al facebook:

Baier: “You guarantee that they’re going to be able to keep their doctor…”

Obama: “Let me finish my answers…”

Baier: “But sir, I know you don’t like to filibuster, but…”

Obama: “Well, I’m trying to answer your questions and you keep on interrumpting.”

Baier: “You wanted to change Washington, Mr. President… and now we’re doing it the same way.”

Obama: “Bret, let me finish my answers here…”

Baier: “Mr. President, I’m getting wrapped up and I don’t want to interrupt you…”

Baier: “I apologise for interrupting you so much, sir. I was trying to get the most for our buck (dollars) here. Thank you very much for your time.”

Obama: “Thank you very much. I appreciate it. Thank you.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa