El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Dallas Buyers Club’: Transformacions prodigioses
  • CA

El poder de transformació de l’ésser humà impregna cada àrea d’aquesta carismàtica història, un viatge emocional intens, complex i vitalista que dirigeix amb un pols narratiu exquisit el canadenc Jean-Marc Vallé (“C.R.A.Z.Y“). Al seu centre, Matthew McConaughey (The paperboy) segueix la impressionant reconducció de la seva carrera amb una construcció de personatge de les que fan història. Amb vint quilos menys i un compromès treball interpretatiu, es posa a la pell d’un electricista i cowboy homòfob, addicte al joc, al sexe i a les drogues que, l’any 1986, és diagnosticat amb el virus del sida. Li pronostiquen un mes de vida; però, sense cap intenció d’acceptar que la seva vida acabi tan aviat i després de comprovar els nocius efectes secundaris del medicament aprovat per l’administració (AZT), iniciarà una investigació que el conduirà a fer contraban de cures alternatives des de Mèxic. I, amb l’ajuda d’un transsexual interpretat per un increïble Jaret Leto (Réquiem por un sueño), acabarà convertint-se sense gairebé adonar-se’n en líder de la lluita per la cura del sida.

Basada en la vida real de Ron Woodroof, Dallas Buyers Club narra una història fascinant i retrata el potent arc de transformació d’un gran personatge; la metamorfosi d’un antiheroi inoblidable que, passant de l’homofòbia a gairebé convertir-se en veu de la comunitat gay, revela el poder transformador de l’individu quan les circumstancies són adverses mentre reivindica els drets dels pacients i la necessitat d’enfrontar-se al sistema quan aquest és injust.

Els actors que condueixen aquest inspirador biopic (McConaughey i Leto) emocionen amb un treball senzillament impressionant amb el que mostren un talent increïble per la interiorització i la transformació que ja els hi ha valgut l’Oscar i el Globus d’Or, entre d’altres. I no n’hi ha per menys.

Dallas Buyers Club

USA, 2013
Direcció: Jean-Marc Vallée
Guió: Craig Borten i Melisa Wallack
Intèrprets: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner, Denis O’Hare, Steve Zahn
Durada: 117 minuts 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa