D'on no n'hi ha no en raja

"Pedro Sánchez menteix de forma barroera quan afirma que a Catalunya hi ha una crisi de convivència"

El candidat del PSOE a presidir el govern espanyol, Pedro Sánchez, repeteix en cada roda de premsa una mentida descarada. Assegura que a Catalunya hi ha un problema de convivència, cosa que tothom que visqui aquí sap que és faltar a la veritat. Catalunya gaudeix d'un dels escenaris de convivència social millors d'Europa, i el procés sobiranista no només no hi ha afectat negativament sinó que ha servit per canalitzar democràticament les energies.

A l'utilitzar aquest argument de relacionar el procés amb una suposada crisi de convivència, Sánchez no només cau en una mentida barroera sinó que demostra que té un desconeixement alarmant del país. Un dirigent polític mai ha de confondre la realitat social amb el fet que el seu partit estigui en hores baixes, com pot ser el cas del PSC, que a causa de la seva desorientació ha quedat en una posició marginal.

Que els socialistes hagin perdut bous i esquelles al no haver-se sabut adaptar a l'evolució de la societat catalana, no hauria de portar cap dirigent del PSOE a difamar el col·lectiu. No només és deshonest, sinó que és perdre el món de vista. "Viuen en una pel·lícula", com diu una frase feta hebrea.

És especialment sorprenent que Pedro Sánchez usi per a la seva crítica l'argumentari més tronat de Ciutadans i del PP, que per cert havia anat quedant de mica en mica apartat fora dels períodes electorals. És curiós, però confirma que el desconcert dels socialistes respecte a Catalunya segueix cotitzant a l'alça.

Pedro Sánchez ni tan sols es planteja una tercera via, collat pels barons del PSOE. Ciutadans comença a estar còmode amb el líder socialista. I Podemos ja s'hi està començant a amotllar, i dóna a entendre que renunciarà al referèndum perquè és l'única manera que pugui entrar al govern. Al final les peces encaixaran. I a qui no li faci gràcia aquest pacte, que recordi que l'única alternativa és la del PP, ni que es tornessin a celebrar eleccions. Un panorama que parla per si mateix. Espanya és com és, i ho sap tothom i és profecia que d'on no n'hi ha no en raja. 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?