Curset d'insults, per la professora Borràs

"A partir d'unes poques paraules d'aquest article -insisteixo; deliberadament tretes de context- Inés Arrimadas construeix una matraca polítiquera"

El debat dels candidats per Barcelona a La Vanguardia va deixar al descobert el primíssim gruix ideològic de Ciutadans, que es presenta davant dels electors amb un discurs polític que fa molt de temps que es limita a repetir quatre cites curosament descontextualitzades. La cosa no va gaire més enllà de les famoses "bèsties amb forma humana" que va escriure l'aleshores articulista Quim Torra en aquest mateix diari, un article que no és més que una microfaula dedicada a les persones que sucumbeixen a la catalanofòbia més primària.

 

A partir d'unes poques paraules d'aquest article -insisteixo; deliberadament tretes de context- Inés Arrimadas construeix una matraca polítiquera en la qual Torra i els que el consideren el seu president són "supremacistes". Un terme que com va respondre, pacientment, l'exconsellera Laura Borràs, és del tot inaplicable en un context com el del conflicte català, sense cap relació amb prejudicis racials o religiosos. Ni bèsties ni supremacisme.

 

 

És ben significatiu que, per contra, la candidata paracaigudista del PP eviti entrar en aquest fangar volgudament ignorant. Cayetana Álvarez de Toledo és més ofensiva encara, perquè relaciona l'independentisme català amb una xenofòbia inexistent. Però almenys la manipulació del terme parteix del coneixement previ del significat del terme. Aquests dies, el vicepresident Costa i la candidata Borràs han tingut prou paciència pedagògica com per recordar que fins i tot per insultar cal saber què significa l'insult.

 

Comentaris