Cs vol fer la feina bruta de l'Estat

"Cs vol convertir el conflicte institucional en un de purament civil, pensant que així s'erigiria com l'únic interlocutor vàlid dels independentistes que, espantats, es rendirien a una autonomia disminuïda"

Ciutadans ha liderat la crida als catalans unionistes a prendre's la justícia pel seu compte i retirar llaços grocs de l'espai públic en nom de la neutralitat. Si cal, desobeint els Mossos, com ha bramat el portaveu de Cs al Congrés a Twitter. Una retirada de llaços que en més d'una ocasió ha comportat violència i agressions amb arma blanca, però aquesta agressivitat, segons la líder de Cs, l'han desencadenat la Generalitat i els ajuntaments permetent la col·locació de llaços i pancartes. No és que el partit d'Arrimadas i Rivera estigui amoïnat per la neutralitat dels espais públics, sinó que té tota una estratègia ben pensada i travada que busca, ni més ni menys, que convertir-se en l'únic interlocutor vàlid dels independentistes en el conflicte.

 

Com? Evitant que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya sigui llegit dins i fora de l'Estat espanyol com el que és, un conflicte institucional, i passi a ser un assumpte purament civil, amb una societat enfrontada i dividida per raons purament identitàries i primitives. En aquest escenari, el conflicte quedaria reduït als carrers de Catalunya, i per tant, seria un problema de convivència intern on l'Estat ja no seria l'interlocutor. Ciutadans creu que així s'erigiria com l'interlocutor vàlid i únic dels independentistes que, espantats i atrapats en l'àmbit estrictament local, serien arrossegats a una rendició per la qual es tornaria a una autonomia disminuïda com a mal menor per aturar un conflicte civil greu.

 

 

Amb violència al carrer i presos polítics, sense res a parlar amb Madrid, els independentistes no tindrien cap altra opció que acceptar una negociació amb la líder de l'oposició. Així ho creu Ciutadans, disposat a fer la feina bruta a l'Estat. Estèticament, i ja s'ha comprovat, de portes enfora es digereix millor un veí embolicat en una bandera espanyola i amb un ganivet de cuina arrencant llaços, un grupuscle d'ultra-dreta destrossant vidres de Catalunya Ràdio o un policia espanyol amb una navalla agredint un foto-periodista a plena llum del dia, que no pas centeneras de policies espanyols i guàrdies civils colpejant població civil amb una papereta a la mà.

 

Comentaris