Crida per la paciència

"Torra referma la voluntat de treballar per la República, però encara ha de superar la dificultat de mantenir l'atenció d'aquells que, en no veure cap resultat, tenen la temptació de desconnectar del seu discurs"

La convenció fundacional de la Crida Nacional a Manresa aquest dissabte ha servit per definir un referent polític al voltant de la unitat, reclamada insistentment en les darreres concentracions independentistes al carrer: una mena d'Arca de Noè transversal —republicana i sobiranista— per fer una travessia que alguns preveuen llarga i altres desitjarien que fos exprés. Es presenta com una plataforma de trànsit, deslligada d'interessos de sigles partidistes i es reivindica a partir de la defensa de principis universals.

 

La presentació de la plataforma ha coincidit amb la declaració institucional del president de la Generalitat a Palau, en la qual el president Quim Torra ha reivindicat la declaració d'independència aprovada pel Parlament el 27-O del 2017, aquella que va donar pas a una etapa d'incertesa fins a l'actual perill de disgregació. Torra referma la seva voluntat de treballar per la construcció de la República, però encara ha de superar la dificultat de mantenir l'atenció de tots aquells que, en no veure cap resultat ni senyal de ruptura amb l'Estat, tenen la temptació de desconnectar del seu discurs.

 

 

El president parlava de la necessitat d'"organització, intel·ligència i caràcter" per entomar aquesta nova etapa. S'ha oblidat de mencionar també potser la principal: la paciència, la gran dosi de paciència que tothom haurà de prendre en aquesta travessia. Una travessia que, ara per ara, ningú —a no ser que disposi d'una bola de vidre— pot garantir que hagi de ser fàcil, plàcida o ràpida.

 

Comentaris