El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crida als catalans emigrats per l’èxit de les V exteriors
  • CA

Mentre a Catalunya l’estiu del 2013 se succeïen els assajos dels trams de la Via Catalana, a l’exterior els catalans emigrants vam escalfar també els motors d’aquell 11S històric. Més de 10.000 persones van participar a les 126 vies catalanes que van sorgir, organitzadament o més espontàniament, arreu del món.

Un any després, alguns catalans emigrats han seguit amb aquell activisme sorgit de les xarxes, principalment organitzant-se en Assemblees Exteriors de l’Assemblea Nacional Catalana, que hom troba ja formalment constituïdes en més de trenta països. L’objectiu d’aquesta crida és repetir l’èxit de l’any passat, malgrat que en època estival no és fàcil mobilitzar conciutadans que tornen a casa per fer-hi vacances. No obstant, el Consell de les Assemblees Exteriors (CAEC) fa una crida als catalans que resideixen a l’exterior, així com als ciutadans que a Catalnya tenen amics i familiars que viuen l’estranger, perquè participin de la iniciativa. El missatge trasllada així la tenacitat i Voluntat de milions de catalans, que Votarem el #9N2014 i ens expressarem per Via democràtica per assolir la independència. Catalunya es prepara per ser un nou Estat a Europa i aquest és el procés pacífic, popular i transversal que ens hi durà. És la nostra manera de demostrar que el nostre és un moviment imparable, integrador i majoritari, contrarestant així els informes que constantment, des del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol, s’envien all món. Per això, cada ciutadà emigrat que participem a la V estarem alçant la Veu per apel·lar al sentit democràtic dels conciutadans i representants del país d’acollida: “Jo crec en la Democràcia. I tu?“.

La campanya #VoteCatalonia fa una crida a la opinió pública internacional perquè donin suport al procés, perquè #EstemPreparants :”We are ready for Independence!”. Quan el 1989, a Leipzig, les primeres pancartes de la RDA s’exclamaven “Wir sind das Volk!” (“nosaltres som el poble”), pocs podien pensar que aquesta societat faria aquest canvi històric. Aquest és l’objectiu, i per això animem a tothom que resideixi o estigui de vacances a l’exterior a sumar-se a Vote Catalonia és el portal amb la informació sobre les V exteriors, materials, i és també on els ciutadans poden informar sobre les V que es faran a ciutats on encara no en tenim notícia. A més, com a mostra de la voluntat democràtica, posarem urnes a les V previstes, i en bona part de les ciutats, gràcies als apoderats que s’hi desplaçaran, els ciutadans documentats que ho desitgin podran expressar la seva voluntat de votar gràcies a la campanya internacional Signa un vot.

Implicar la gent de fora, que sovint viu desconnectada i s’integra en la seva nova societat és un objectiu difícil. Però estem segurs que les distàncies i la falta de contacte directe entre les persones es veuran superades per la il·lusió de les desenes de milers de persones que vivim a l’exterior però que seguim diàriament treballant per assolir l’objectiu d’una Catalunya independent que doni al món un exemple de democràcia, pau, esforç i solidaritat i Voluntat de ser.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa