Costa molt

A hores d’ara, l’independentisme com a moviment només s’aguanta dret per la solidaritat antirrepressiva. I amb pinces.

Costa molt no visualitzar Miquel Iceta acariciant un gatet. Li ha pispat a ERC l’alcaldia de Barcelona fent entendre als comuns i al Círculo Ecuestre que tenien un interès tàctic compartit, i ha aconseguit que JxCat li regali la presidència de la Diputació, el gran poder a l’ombra del país, des d’on podrà regar de milions les alcaldies socialistes de l’AMB durant el pròxims quatre anys. Pel camí ha autoritzat pactes de tota mena, fins i tot amb la CUP com a Sant Cugat, a canvi sempre de tocar poder. I de bonus track, ha provocat una crisi de govern a la Generalitat. Iceta ha pactat les darreres setmanes amb ERC, JxCat, la CUP, els comuns i l’upper Diagonal, però no consta cap protesta de la militància, ni cap article escandalitzat del seu entorn periodístic-intel·lectual, ni cap campanya de hashtags a Twitter de votants socialistes estripant el carnet. El món del PSC és fred com el glaç i només sap parlar un llenguatge, el del pragmatisme i el poder. Contrasta molt amb el dramatisme de telenovel·la veneçolana de l’independentisme.

Costa molt pensar en David Bonvehí i no recordar Carlo Maria Cipolla i el seu tractat sobre l’estupidesa. Bonvehí deu pensar que amb el pacte de la Diputació li torna a ERC les “traïcions” de Figueres i Sant Cugat i deu pensar que és un geni, però no es deu haver aturat a pensar que a Figueres i Sant Cugat ERC ha pactat amb el PSC però s’ha quedat el poder i pot dir que l’alcadia continua essent independentista. És ben sabut que les persones fem tonteries quan tenim un atac de banyes, però d’una organització política professionalitzada se n’espera alguna cosa més. Han autoritzat Puigdemont i Torra el lliurament de la Diputació de Barcelona al PSC? Sigui quina sigui la resposta, queden en molt mala posició. Si el pacte s’ha fet a les seves esquenes, la seva autoritat queda molt qüestionada i la crisi interna a JxCat està servida. I si el coneixien i l’han validat, han fet saltar pels aires la coherència del seu mantra de la unitat, el no surrender i el nou embat amb l’estat. Com quadra tot això amb regalar una de les joies de la corona al 155?

 

Costa molt no imaginar-se el votant mitjà independentista desconcertat, perplexe, trist, enfadat o indignat. La gent no ha fallat mai. Sempre que se l’ha convocat hi ha estat, en tots els formats: manifestacions, consultes no vinculants, referèndums sota una pluja de cops de porra, i eleccions de tot tipus. Sempre ha respost. I a canvi, està rebent una política de molt baix nivell. A hores d’ara, l’independentisme com a moviment només s’aguanta dret per la solidaritat antirrepressiva. I amb pinces.

 

Comentaris (15)
CENDROSA Fa 6 mesos
sento,tener que dir que nomcrec en ERC tinc mals records desde EL SEU PASEIX AMB ELEFANT,lavseva aceptacio al,Sr.Montilla,les seves monedes del sr,Rufian etc...voldria primer ser independents despres podrian escullir qui podria dur la governacio del¡pais.
AMGF Fa 6 mesos
Si el que costa molt arreu és que els monopolitzadors de la representativitat política democràtica, és a dir els partits i els seus altaveus orgànics, compleixin els seus compromisos electorals, no és gens extrany la dificultat augmentada dels països ocupats per metròpolis repressores de trobar líders alliberadors.
Català a Mallorca Fa 6 mesos
I com deia, al final sòls el poble salva el poble.....no ens queda res més que nosaltres mateixos, i no és poc!!!!
El poble encara té la darrera paraula Fa 6 mesos
Ara ens toca fer un TREMP!
Climent Fa 6 mesos
Sr. Voltes perque no ba fer aquest comentari el 26 de maig?i
Ramon Fa 6 mesos
ERC hauria d'entendre que aquest pacte és per eixamplar la base. I per cosir el PSC al país.
Començar de nou Fa 6 mesos
Ni hi ha unió entre partits per la independència, ni ERC és independentista (segons Rufiàn), ni l'ANC ni ÓMNIUM representen la veu de CAT que van representar el Consell Nacional de Catalunya al exili durant tants anys.
Ramon Fa 6 mesos
Com que el sistema, o sigui Espanya, té el nacionalisme català representat per Convergència per enemic número 1 a abatre o almenys neutralitzar, contra aquest enemic tot s'hi val. El primer pacte d'un partit català amb el PP va fer-lo ERC. Però com que era un pacte contra Convergència, per fotre-li la presidència del Parlament en favor de la sucursal sociata, tot van ser aplaudiments.
t'has oblidat de parlar dels traïdors Fa 6 mesos
Si, dels teus, els de ER (Equerra Regionalista), els del 155 rufianic, els eixampladors del no res. I si, Iceta és menyspreable però és infinitament més llest que la resta de pessebreros polítics. Per tant, ho tinc clarissím: la resposta de país a la sentència ha de ser votar PSC. I a pendre pel sac el processisme!
Ramon Fa 6 mesos
Imaginem-nos per un moment que Junts per Catalunya hagués comès tot el reguitzell de traïcions que porta acumulat ERC i que ara fossin els republicans (espanyols) que haguessin respost amb un pacte pel seu compte amb els sociates. Seria tot un clamor d'aplaudiments als republicans (espanyols) amb l'argument que Junts per Catalunya s'ho tenia més que merescut.
Victor Fa 6 mesos
No cal ser gaire llest per veure que ERC ha fet i fa tot eln possible per debilitar JxCat. Potser és una estupidesa, però també és normal que algun cop diguin prou i els hi tornin. Al final hi perdem tots, però les culpes estan repartides.
Capelladí Fa 6 mesos
Doncs jo ho trobo ben fet, és una alerta a navegants. Esquerra Monarquica de Catalunya no ha tingut mànies de fer president a Montilla, de no investir al MHP Puigdemont, etc etc... Que veguin que no són els únics que ho poden fer.
Espe Fa 6 mesos
Qua a ERC li convé, el pacte és de país (Diputació de Tarragona, Junts ha de perdre la presència). Quan li convé a Junts és una estupidesa. Carai carai, què llestos!
Ramon Fa 6 mesos
Consti que vaig no votar Forn i Artadi sinó Primàries, en contra de les defenses del judici i en favor del català. A les europees per descomptat, que sí, però a Barcelona no, no vaig votar JxC. Tanmateix, fota't, ERC. I molt concretament, recontrafota't, Dionís!
Maria Fa 6 mesos
Aquest cop estic completament d'acord amb l'articulista, tot i que també penso que aquestes últimes setmanes ha col·laborat a posar pedres pel camí de la bona gent. Ha estat un articulista de part, d'una sola, vaja. Han estat les últimes eleccions a les que he anat a votar i tampoc penso anar a la perfomance de la diada... He estat a totes... No n'he faltat a cap... Quan vulgueu la república ja m'avisareu. Em sap molt greu pels presos polítics i exiliats i ajudaré tan com calgui... fin
Núria Fa 6 mesos
Maria, no ho podem fer, això!!! Hem de continuar votant i no hem de permetre que els partits ens esguerrin tota la feinada feta fins ara!! Els del 155 estsn esperant, precisament, que fem el que dius. Per favor, continuem votant i protestant!!