Corcuera viatja a Internet

"Cap república, ni la digital, puntualitzava un Pedro Sánchez que li va trobant gust a l’emmordassament polític i social"

El replegament i la regressió democràtica no és la resposta convenient ni homologada internacionalment a processos de dissidència pacífica. No n’hi ha hagut prou amb la Llei de seguretat nacional del PP, no derogada pel PSOE malgrat els seus compromisos electorals; amb els atacs i tancament de webs al voltant de l’1-O del 2017, vulneradors de directives europees pro drets digitals, que s’han repetit arbitràriament ara amb Tsunami Democràtic. Sense passar pel debat al Congrés dels Diputats, amb un govern en funcions i en plena campanya electoral el Govern espanyol ha aprovat el decret llei de seguretat a les xarxes, que amplia les competències governamentals per tancar internet o intervenir les comunicacions privades sense necessitar cap ordre judicial si es compleixen unes condicions altament subjectives. Cap república, ni la digital, puntualitzava un Pedro Sánchez que li va trobant gust a l’emmordassament polític i social.

No només és preocupant, és una amenaça flagrant als drets fonamentals i una mala opció per al present i el futur de la qualitat democràtica espanyola. I em preocupa, un cop més, i en van molts, l’escassetat de veus crítiques i discrepants amb la nova regulació més enllà de les catalanes. Els queda lluny i ben a prop que és, aquesta nova carta blanca per a la vulneració de drets fonamentals. Cal combatre-la en tots els fronts disponibles. El conseller Puigneró assenyalava al Parlament quin ha de ser el camí i la responsabilitat dels poders públics i l’exigència de la societat civil i la ciutadania: més cartes per als drets i les responsabilitats digitals, com la que està preparant el Govern, i menys (cap) llei Corcuera digital.

 

 

 

 

Comentaris (2)
Narcís ( cada vegada entenc més perquè no hi ha màfia, cosa nostra, camorra .. serà perquè aquest buit n'és ben ocupat per l'estat , per llurs manaies ? ) Fa 2 mesos
Analogia molt ben aconseguida ! PD : i aquests se'n diuen ' constitucionalistes ' .. quan ni el TC ho fou amb l'Estatut del 2006 ( sinó .. perquè l'autonomia catalana té a més el requisit del referèndum un cop passat el ribot forà/ cortes generales alienes ? ) !
que n'és d pesada aquesta dona!! Fa 2 mesos
dia sí i dia també té un article al diari.....noia, com sí fos molt interesant el que ha d dir...quan va tenir ocasió d fer alguna cosa x el Poble, poc va fer...això sí, de cobrar, no s'ho va descuidar