Conversa en el tren de Sant Cugat

"La Tona te un 'blog' amb una comunitat de 'facebook' però el seu 'newsletter' no és compatible amb aquell format"

"Hola, Xixa, muà-muà. Quan temps sense veure'ns. Només parlem per imel. És fenomenal com em va. Amb el nou portàtil m'ho faig d'allò més bé. Hi entenc molt.", diu una senyora jove en veu molt alta.

"......?", contesta la seva amiga mentre la mira encantada.

"El meu home m'ha dit que si aquest cap de setmana no porto a Cap Sa Sal l'uesebé draiv no em puc ficar en la vostra xarxa. La Tona te un blog amb una comunitat de facebook però el seu newsletter no és compatible amb aquell format. Em falta el codi d'usuari i el filtre de password si vull introduir-me en els tests del nou buscador", insisteix aixecant una mica més la veu. (No em deixa llegir el diari).

"Cal que tu, nena, també actualitzis els teus contactes si vols ampliar la teva participació en les planes de les xarxes socials, amb estats, fotos, infogràfics i videos. Després de portar els nens a escola i abans d'anar a la perruqueria he provat una cerca a Facebook aprofitant que vaig ser elegida per a un procés de testeig on puc trobar resultats similars als que surten fins ara, com els perfils de la gent, les pàgines, els grups i les aplicacions:" afegeix molt excitada. (No em deixa concentrar en la lectura d'un d'aquests articulistes tan cofois de ser espiats pel govern Montilla).

"Espero el cap de setmana per a navegar més a S'Agaró, pel ciberespai eh?!.", riu segura d'haver dit una gràcia.

".....?", torna a expressar l'amiga desconcertada. (No he tingut més remei que plegar el diari i mirar-les).

L'entusiasta de novetats no defalleix: "A mi, noia, em van bé les xarxes socials. Trobo que la web 2.0 dóna molta visibilitat. Permet la cloud computing. Perdona: ho entens? Has de veure els sistemes oberts: l'Scirus, el Lumifi, els Scopus o el Factiva. Jo fujo com boja dels comercials tipus Twocollar o Enervote. M'angoixen molt. Ja ho estic prou sempre amb l'spam. A tu te n'arriba molt?. Hi ha novetats que són massa. El Refworks, per exemple, és una joia, i el Linkedin és ideal per a pujar materials. Però espero posar-me aviat al Movie Review Intelligence. És guai de veritat, veritat, veritat. T'has vist penjada alguna vegada? T'han posat algun cop una foto teva? Tu no tens res a dir?

"Doncs, jo....", gosa a dir la interlocutora perplexa.

L'altra la talla: " Uf, quina angoixa: encara he de decidir què faig avui".

 
 

Comentaris