El Consell per la República

"Els independentistes no hauríem d'acceptar que res ni ningú estableixi límits al poder i a la sobirania de la Generalitat"

En essència, l'error de fabricació del Consell per la República és que parteix de la base que la Generalitat és massa feble per guanyar l'Estat i que no està capacitada per fer la independència. Aquest n'és el pilar ideològic fonamental. A la seva pàgina web, hi ha un lema estampat a sobre d'una fotografia de Carles Puigdemont que ho explica molt bé: "Podrem fer allò que ni el Govern de la Generalitat ni el Parlament poden fer. Defensem l'autodeterminació sense por!".

Els independentistes no hauríem d'acceptar que res ni ningú estableixi límits al poder i a la sobirania de la Generalitat, i encara menys en nom de la por dels representants polítics. El Consell per la República pretén eximir els dirigents catalans de les seves obligacions i desvaloritzar les nostres institucions.

Per fer efectiva la independència no necessitem cap estructura paral·lela amb seu a Brussel·les. Catalunya ja té unes institucions pròpies capacitades per fer-ho i, a més, hi estan legitimades. Tenim l'instrument necessari i tenim el permís democràtic per poder-lo utilitzar. El que cal és utilitzar-lo amb intel·ligència i coratge. L'Estat no pot impedir la independència perquè, malgrat els seus instints autoritaris, no es pot posar a matar catalans.

El referèndum es va fer i es va guanyar. La independència es va declarar i, si no s'ha fet efectiva, és perquè els dirigents no estaven ni estan a l'altura de les circumstàncies ni de les responsabilitats polítiques que han assumit. Per amagar-ho, contínuament ens volen fer pensar que Espanya és un mur impossible de superar en les circumstàncies actuals, que Catalunya està indefectiblement lligada a la legalitat espanyola.

 

No és així. La independència depèn de Catalunya. El que necessitem no és un nou referèndum que deslegitimi el mandat de l'1-O, ni un alter-govern que, per definició, menysprea les capacitats de la Generalitat i les dels ciutadans. El que necessitem és canviar els gestors de la victòria.

 

Comentaris (20)
Què et bombin Fa 2 mesos
Dons si ens hem de refiar que els cagats del president del Parlament i la part de la mesa que controla ER facin alguna cosa anem arreglats. I del govern, en qui hem de confiar?. En el Buch que ens fot hòsties per totes bandes? O en l'Aragonès que no para de fer retallades?. Apa noia, que et bombin!.
Presoner 43781002 Fa 3 mesos
Les estratègies dels partits catalans pateixen d'un botiflerisme repugnant, però pensar que és només una qüestió de "voluntat", com si no tinguéssim el cor del país farcit de castellans hostils a la idea d'un estat català, no deixa de ser una fantasia més.
Lectura Fa 3 mesos
Les solucions vindran de la pressió exterior. Les institucions que tenim encara són autonòmiques i per tant hiper controlades pq depenen legalment del estado. Cal fer una lectura realista, encara que dolgui.
La principal diferencia entre nuestra victoriosa república de ocho segundos y las demás repúblicas es la duración Fa 3 mesos
Y el hecho de que los demás presidentes de repúblicas victoriosas no viajan en maletero. Ni amenazan con sus pedos a los tribunales. Ni mendigan que les paguen sus multas mientras veranean en yate. Ni explican que su padre era un traficante de divisas que les dejo mil millones en Andorra. Es nuestro hecho diferencial.
Flama Fa 3 mesos
Noia tu a quin pais vius? Aqui no es pot fer res, si la PE i la GCc entra on vol i quan vol i els jutges el mateix. Tot el que es pugui s ha de fer lluny de les seves urpes
Bufaforats Fa 3 mesos
Sra Àstrid, recordarà que el MHP Puigdemont és el president escollit per les urnes catalanes i prohibit d'exercir el càrrec per culpa d'un estat español totalitari. L'òrgan legítim com és el Consell per la República és una eina fora de l'abast de les arbitarietats del TC composta per polítics escollits pels catalans . Sense ell, les cúpules d'edc pdcat i cup en ens haurien enfonsat definitivament a l'autonomisme. Vostè ja veu que la Generalitat amb els partits a l'abast del TC és
Fat Boy Fa 3 mesos
Vols dir els independentistes que, com tu, es queden al sofa en lloc de votar?.
Rocaguinarda Fa 3 mesos
Discrepo d'aquest article. El Consell de la República ha de ser una eina per fer allò que l'estat espanyol prohibeix fer a la Generalitat. La Generalitat no pot estar revoltant-se contínuament ni pot forçar els funcionaris a desobeir lleis. Les desobediències són molt puntuals, com en el referèndum 1-O, però no es pot fer a cada dos per tres.
La Generalitat es l'Estat a Catalunya Fa 3 mesos
ESTATUT D’AUTONOMIA / TÍTOL PRELIMINAR / Article 3. Marc polític / 1. Les relacions de la Generalitat amb l’Estat es fonamenten en el principi de la lleialtat institucional mútua i es regeixen pel principi general segons el qual la Generalitat és Estat, pel principi d’autonomia, pel de bilateralitat i pel de multilateralitat.
Edgar Fa 3 mesos
Tens raó però això no invalida la tasca que pot fer el Consell de la República des de fora. Tot el que suma no resta.
Boris Fa 3 mesos
Desde la Generalitat no es pot fer res mes que obeir. És com si haguessin demanat al govern de Vichy que alliberés França, eh que ho veus?
ciutada del mon Fa 3 mesos
si home com gestors tu el espot, l'alexandre i el cotalelo amb la Silvia orriols i el cucurull, jajaja quin circ si ompliu un autobús de gent que us vote ja tindreu sort, va una aposta a veure si l'ompliu i no valen familiars ni gent comprada, jajaj com sempre els que pensan com tu treuen 0 escons 0 de 135 quina massa critica si jajajajajajajajajaja..
enterrador Fa 3 mesos
lamento discrepar Sra Bierge, el estado español es autoritario, brutal y para colmo cuenta con la aprobación de la mayoría de los ciudadanos : " ..a por ellos ..", por eso recuerde la historia , por ejemplo la Sojnut ..y consiguieron la independencia , y hay mas casos.
entranyable Fa 3 mesos
El Consell per la República és un dels grans encerts de Carles Puigdemont per actuar dins de l'espai lliure europeu, per això discrepo del tot de l'articulista en qüestió. Oimés donades les especials circumstàncies de l'status quo que ens envolta.
Jaume l'altre Fa 3 mesos
Aquesta noia no toca ni quarts ni hores ja fa dies. Vol afeblir el consell i axó és diu treballar en favor de l'enemic.
Pere Fa 3 mesos
Ja deus ser d'ERC tu. Tot el què fa olor de Puigdemont ho tireu per terra. Us costa molt reconèixer que és gràcies a Puigdemont, que el món sap on és Caralunya i els problemes que té. És gràcies a Puigdemont que Europa ha vist que la Justicia espanyola no és justicia. Per altra banda reclamar accions valentes, potser les hi hauriem de reclamar per exemple al President del Parlament Sr. Torrent, que no s'ha distingit per ser gaire valent precisament.
Joan Fa 3 mesos
Ui que és maco fer volar coloms. La Generalitat no pot fer res per més valents que s'hi posin al davant. Estan lligats de peus i mans i qui mogui res se n'anirà a la presó de pet. Per això el Consell per la República és tant important, i hauriem d'estar registrats tots els independentistes que varem votar l'1 O. És un govern en paralel que ha funcionat en d'altres països on hi havia una dictadura. TOTHOM AL CONSELL PER LA REPÚBLICA!!!
Europeu Fa 3 mesos
Evidentemente, um Maidan foi, era e é a única sahida. O resto é política colonial manipuladora do eleitorado. Quer pelo imperialismo castelhano, quer pela partidocracia catalã instalada. Concordo com o artigo, excepto que em democracia o Parlament, daonde sai o Govern legitimo e o President, hão-de ser hierarquicamente mais importantes que a Generalitat. Cá a Generalitat catalã, como a valenciana ou balear, divide os Paizes Catalães como instrumento d'autonomia colonial, e não foi jama
"El que necessitem és canviar els gestors de la victòria." Fa 3 mesos
Mmmm... sí, sí.... por supuesto... Los cambiaremos tan pronto como Astrid nos explique a qué huelen las nubes. A victoria también, imagino.
Moragues Fa 3 mesos
Es així absolutament d'acord ,nomes cal decisió, valentia i audacia