El Consell per la República

"Els independentistes no hauríem d'acceptar que res ni ningú estableixi límits al poder i a la sobirania de la Generalitat"

En essència, l'error de fabricació del Consell per la República és que parteix de la base que la Generalitat és massa feble per guanyar l'Estat i que no està capacitada per fer la independència. Aquest n'és el pilar ideològic fonamental. A la seva pàgina web, hi ha un lema estampat a sobre d'una fotografia de Carles Puigdemont que ho explica molt bé: "Podrem fer allò que ni el Govern de la Generalitat ni el Parlament poden fer. Defensem l'autodeterminació sense por!".

Els independentistes no hauríem d'acceptar que res ni ningú estableixi límits al poder i a la sobirania de la Generalitat, i encara menys en nom de la por dels representants polítics. El Consell per la República pretén eximir els dirigents catalans de les seves obligacions i desvaloritzar les nostres institucions.

Per fer efectiva la independència no necessitem cap estructura paral·lela amb seu a Brussel·les. Catalunya ja té unes institucions pròpies capacitades per fer-ho i, a més, hi estan legitimades. Tenim l'instrument necessari i tenim el permís democràtic per poder-lo utilitzar. El que cal és utilitzar-lo amb intel·ligència i coratge. L'Estat no pot impedir la independència perquè, malgrat els seus instints autoritaris, no es pot posar a matar catalans.

El referèndum es va fer i es va guanyar. La independència es va declarar i, si no s'ha fet efectiva, és perquè els dirigents no estaven ni estan a l'altura de les circumstàncies ni de les responsabilitats polítiques que han assumit. Per amagar-ho, contínuament ens volen fer pensar que Espanya és un mur impossible de superar en les circumstàncies actuals, que Catalunya està indefectiblement lligada a la legalitat espanyola.

 

No és així. La independència depèn de Catalunya. El que necessitem no és un nou referèndum que deslegitimi el mandat de l'1-O, ni un alter-govern que, per definició, menysprea les capacitats de la Generalitat i les dels ciutadans. El que necessitem és canviar els gestors de la victòria.

 

Comentaris