El concepte d'ordre públic

"Sense violència tampoc es pot parlar de res perquè l'Estat fallit espanyol no té defensa racional possible"

El ministre de l'Interior qualifica la insurrecció catalana de "problema d'ordre públic". És el punt de vista del nacionalisme espanyol. Els espanyols mai admetran que llur país és un fracàs, que porta segles sent-ho, que no es manté dempeus, que és impossible mantenir a hòsties aquesta ficció, i que un territori del que volen anar-se'n milions de persones no es pot anomenar nació.

Es neguen a admetre que l'invent de les múltiples restauracions és il·legítim. S'obstinen a rebaixar el problema a un d'ordre públic per justificar l'ús de la força, la mentida, l'engany i el terror contra una població desafecta. Invoquen el suprem interès de la seva pàtria que no és la de la gent, sinó l'estrafalari constructe d'una oligarquia castellana tradicionalment obscurantista, incompetent i lliberticida.

Així es manté aquesta imitació d'Estat d'arrel feixista disfressat d'Estat de dret. Un Estat de dret que reconeix com a víctima a un feixista instigador de la violència i el crim, legalment condemnat a mort i executat pels poders legítims de l'època. El resultat és berlanguià: el "absent" del franquisme torna a estar present amb el socialisme fins al punt que hi ha qui diu que han tret al genocida del Valle de los Caídos perquè el feixista dels punys i les pistoles estigui més còmode.

Punys, pistoles, porres, escuts, pilotes de goma, gasos, mànegues, pallisses, tortures, la parafernàlia del feixisme espanyol al dia. El van aplicar al País Basc per mentir i desnaturalitzar un conflicte polític nacional valent-se d'un immens aparell de propaganda amb l'ajuda dels mitjans, els intel·lectuals, les universitats, l'església, etc., tots condemnant angèlicament l'ús de la violència en abstracte, i legitimant en canvi la seva violència criminal concreta sense solució de continuïtat des del 18 de juliol de a 1936.

Els independentistes bascos van cometre un error en mantenir la violència contra un règim que, sent violent, s'havia disfressat d'Estat dret, repudiant falsament la violència anterior. Això va permetre als ideòlegs del règim el famós enunciat de "sense violència, a Espanya, es pot parlar de tot".

Quaranta anys més tard, la mentida és palesa a Catalunya. D'això s'encarrega l'esmentat ministre de "Justícia" del regne, el dubtós "jutge" Marlaska, expert al País Basc i al qual en mitja dotzena d'ocasions la jurisdicció europea ha recriminat no investigar les tortures. Un jutge negligent amb la tortura és, en realitat, còmplice d'ella. Per a aquest home, aquí no hi ha conflicte polític, problema de legitimitat, d'opinió pública o govern per consentiment. Hi ha un problema d'ordre públic.

L'independentisme català no ha comès el mateix error que el basc i no ha fet servir la violència, sinó que, ans al contrari, ha elaborat un discurs radicalment pacífic. Amb això ha deixat patent la mentida de l'oligarquia espanyola: sense violència tampoc es pot parlar de res perquè l'Estat fallit espanyol no té defensa racional possible.

Negar-se per la violència a l'exercici del dret d'autodeterminació com fan els pobles civilitzats és la confessió palmària de la fallida moral i política d'Espanya. L'econòmica i social és l'habitual.

 

Per això han posat l'exjutge còmplice amb les tortures al País Basc, per trasplantar a Catalunya el model del pla ZEN, un estat d'excepció de fet, similar al de les dictadures llatinoamericanes en què la policia segresta ciutadans, els tortura, els fa desaparèixer i sembra el terror. Com a Catalunya avui i al País Basc ahir.

El fascisocialisme espanyol està disposat a fer valer a Catalunya la violència i el crim de les seves bandes armades, de vegades amb uniforme i d'altres de paisà, amb o sense mandat judicial, amb o sense nombres d'identificació. La sinistra finalitat és sembrar el terror policial acusant la població pacífica de terrorista. Bastir el relat criminalitzador. Com al País Basc. Com a Alsasua.

Per això és tan important no caure en el parany de les provocacions de les bandes policials. No recórrer a la violència en cap cas.

Excepte en el de legítima defensa davant els assassins, amb o sense uniforme.

 

Comentaris (11)
Narcís ( cap delinqüent si no és a la força no deixa de delinquir .. perquè no hauria de deixar-ho de fer aquest estat ! ) Fa 3 mesos
És prou clar .. o només rebre fora mida o/ i infiltrar botxins ! PD : què pot esperar ningú de llei, ningú democràtic, d'estat que necessita el recolze de la mentida, l'engany, les mitges paraules, les omissions .. de tots llurs actes i alhora enaltir simples detalls de ses víctimes tot fent-los categories per a donà'ls-hi quina pitjor reputació ?
Cavall Fort Fa 3 mesos
Gràcies Ramon. Ens en sortirem malgrat el govern de Vichy que tenim per aquí. Salut i República.
Polpericot Fa 3 mesos
Ja torna el pare cota amb la seva homilia per hiperventilats que encara creuen en peterpan ,busqui unaltra mamella que aquesta sesta esgotant..
entranyable Fa 3 mesos
Ramón, contigo no se atreven porque les cantas las cuarenta mil razones de su corrupción sistémica. Bienvenido mil veces a la prensa catalana, porque la otra forma parte del régimen que tan bien aniquilas con la fuerza de la razón.
Mals Usos Fa 3 mesos
Espanya no ha abolit els Mals Usos: remença, eixorquia, intestia, àrsia, cugucia i ferma d’espoli forçada. Tampoc les 3 iniqües consuetuds: dret de cuixa, dret de maltractar i dret de didatge. Això és una espanya que s'entesta a fer-nos viure en l'època medieval.
ciutada del mon Fa 3 mesos
que proposes moises nom biblic per altra baada una guerra amb l'ocupant espanyol ,aniras tu clotete llancant pedres , estelades es clar davant l'ocupant a veure si l'exercit espanyopl es clar, et llanca a tu un obus al cap es clar, i et deixa encara mes babau de lo que ja ets moises clotet.
federalista Fa 3 mesos
jajajajaja hui el palanganer a sou de la bueguesia lladre s'ha pres una pastilleta d'alguna mena de droga, perque les bajanades que diu xarnego cotalelo, son sublims ni quan llepava els pel del cul del gonzalez, tambe estava a sou el pobre home, per rentar les almorranes del felipe amb la llengua clar, i per 4 durs pero a sou, deia que ni aleshores deia un cumul tan gran de imbecilitats i desproposits, ara qui diu imbecilitats tohtom sap lo que es un im...cil.
Moisès Clotet Rodríguez Fa 3 mesos
Tres-cents anys i escaig anys després, és normal que els catalans romanguin sotmesos sota la bota espanyola amb pensaments i modes com aquest pacifisme que no té cap realitat ni base histórica. Gandhi era un agent més a la independència de la India. El fet decisiu va ser la fi de la II Guerra Mundial, el colapse dels dos darrers imperis colonials, l'aparició de dues noves superpotències, i el fet de que aquell any la gent a GB encara visqués amb llibretes de racions també té alguna co
Santo Job Fa 3 mesos
Ai Cotarelo, a ver si nos das la alegría de ir tú personalmente a quemar contenedores y a intimidar a vecinos de Barcelona. Tú, Cotarelo, solo sabes azuzar a los cachorrillos y quedarte en la retaguardia pontificando sobre el heroismo del que careces. ¿Alguien ha visto un solo hombre hecho y derecho en los actos violentos? Una sola mujer hecha y derecha? Azuzas a los muchachitos totalitarios Cotarelo, esos burguesitos con camiseta del Che, y te olvidas de que vendrán a quemarte a ti tambien
Oh Ramoncín, mi Ramoncín Fa 3 mesos
Hay artículos que no tienen defensa racional posible. Sin embargo te diré que si estás haciendo una analogía con la película "Brutti, sporchi e cattivi" de Ettore Scola tiene su gracia, sólo que si la aplicas al régimen secesionista se parece más.
Moisès Clotet Rodríguez Fa 3 mesos
Aquí el pedante nos cuenta que sabe mucho de cine, y además nos demuestra ser otro ignorante español que no sabe ni lo que es él mismo si los catalanes no quieren serlo. Bueno ... Eso si algo de esto tiene algo que ver con algo de lo que hable el artículo.
Français Fa 3 mesos
Encore: Bravo!