Complicitats

"Està molt bé que la política i els polítics tinguin una causa i que els periodistes i el periodisme també, però si coincideixen tenim un problema"

El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod Rovira, ha atribuït el descrèdit del govern a la falta de complicitat dels mitjans de comunicació. El govern s'ha abonat ja fa temps a la tesi de que tot els seus mals són culpa d'una mala política de comunicació, però el que ha fet Carod és anar un pas més enllà i ara culpa la premsa de no ajudar-los. Ara s'entén millor perquè estant permanentment enfadats amb els periodistes que no es dediquen al propagandisme. Això és greu i preocupant en si mateix, però resulta encara més sarcàstic dit des de les files dels qui un dia van predicar la millora de la qualitat democràtica i ara es lamenten de que els controlin en l'exercici del poder. Ja se sap: qui no està amb mi està contra mi.

De mitjans de comunicació i de periodistes n'hi ha de tot, però n'hi ha més d'un color que d'un altre. Per entendre'ns: la gran majoria va apostar pel primer tripartit i encara pel segon, tot i les dificultats que van trobar per justificar-lo. I una de les estratègies del govern va ser silenciar mediàticament l'oposició, i van utilitzar tots els instruments al seu abats per aconseguir-ho. No oblidem que ha estat Esquerra qui ha tingut tots aquests anys a les seves mans les competències en matèria de mitjans de comunicació

Està molt bé que la política i els polítics tinguin una causa i que els periodistes i el periodisme també, però si coincideixen tenim un problema. Això només pot passar en situacions anormals, i de ben segur que el vicepresident no considera que el canvi de govern fos d'aquesta naturalesa. Les societats funcionen millor si cada un es dedica a fer la seva feina. I la que correspon als periodistes és explicar, i no amagar, les coses que passen. Això ens ho exigeix l'única complicitat que volem: la dels nostres lectors.

 
 

Comentaris