Ciudadanos, la dreta extrema

"Ciudadanos sembla que vulgui especialitzar-se en recollir el segment de vot d'extrema dreta"

El partit d'Albert Rivera va tenir la setmana passada dues línies de discurs que el posen a la dreta del PP, en la dreta extrema i acaronant un increment de vots per la polarització política que estem vivint.

 

Han reiterat la cançó falsa de tota falsedat del que anomenen "adoctrinament" a les escoles catalanes i han disparat contra el concert econòmic basc, pensant en un discurs igualitari destinat a barrar el pas a cap solució de singularització per a Catalunya. No només no reconeixen el dret a l'autodeterminació sinó que maniobren amb càlcul per deixar sense marge a cap altre partit espanyol que vulgui oferir una solució per a la demanda catalana. Apunten a socialistes, pressionen a Podemos.

 

Albert Rivera, que no es ni especialista en educació ni fiscalista, va pujar a la tribuna per parlar amb grans dosis de demagògia dels dos temes, mentre la resta de partits enviava els corresponents especialistes sectorials.

 

Ciudadanos és el braç parlamentari del pensament polític de FAES, la fundació presidida per José Maria Aznar. Sempre és bo preguntar-se per què a Espanya mai hi ha hagut una força política d'extrema dreta després de quaranta anys de franquisme i d'un debat territorial tan intens com l'actual. Això s'explica perquè algunes forces polítiques recullen aquest segment de vot d'extrema dreta. I ara Ciudadanos sembla que s'hi vol especialitzar.

 

 

L'oposició al concert econòmic per a Euskadi i Navarra té una intenció segona: crear el marc mental d'evitar cap solució singular pel contenciós nacional català. Si no estan a favor del que està constitucionalitzat -el concert econòmic- no estaran mai d'acord en una solució singular per a Catalunya a la llum del que decidim democràticament els catalans. Sobre l'educació a l'escola catalana, les mentides van a cabassats. Precisament, per part d'un senyor Rivera fill del model d'èxit i llibertat de l'escola catalana que l'ha educat en el seu dret a discernir i, fins i tot, a dir totes les beneiteries que va dir en el debat parlamentari.

 

Ciudadanos és un partit amb elements iniciàtics, els seus diputats a dures penes es relacionen amb la resta de l'hemicicle, alguns d'ells parlen amb una superioritat moral arrogant i juguen fort a no fer possibles pactes estables de legislatura. Aquest és el partit sense miraments que vol arrancar vots a PP i PSC i que s'enfila en les enquestes. Compte!

 

Comentaris