Catalunya vota independència

"Tots s'han tret ja la màscara i darrere l'"esquerranisme" podemita apareix el vell nacionalisme castellà-espanyol"

A la nit electoral del 26M hi va haver dos silencis curiosos, dues incompareixences, dues absències a la valoració dels resultats. Una, la del responsable d'Unides Podem per interpretar els resultats estatals i l'altra la del responsable del PSC per fer el mateix amb els resultats catalans. La primera va ser molt comentada i es va atribuir a la decepció soferta pels dirigents podemites. De la segona ningú no en va parlar. No obstant aixó, era la més significativa perquè era la que havia de donar una explicació del terratrèmol que es va produïr el 26M: l'independentisme supera el 50% de l'electorat i frega la majoria absoluta.

Pablo Iglesias va comparèixer l'endemà i, atribuint el retard a la necessitat de recollir informació, va reconèixer els mals resultats, va renyar Monedero i es va reafirmar en la justesa i oportunitat de les polítiques que l'electorat espanyol havia rebutjat. Igual que els altres perdedors de la jornada: tots anaven en la bona direcció i sentit correcte, com si fossin una disciplinada unitat de cavalleria. Eren els electors els que anaven en sentit erroni.

L'endemà també va comparèixer Miquel Iceta amb un veritable crit de guerra: "farem el que calgui perquè no hi hagi un govern independentista a Barcelona". Aquest propòsit rotund segurament emanava d'una prèvia consideració no formulada expressament: a l'independentisme, ni aigua, que ha guanyat les eleccions. Per això no hi va haver compareixença del PSC sobre Catalunya, perquè el resultat era molt evident: victòria independentista aclaparadora a les municipals i les europees. I no calia reconèixer-ho abans de disposar d'una estratègia per combatre-ho

Per això els socialistes muy y mucho catalans no donaran ni aigua a l’independentisme triunfant. Ni aire li deixarien per a respirar, si puguessin. Faran “el que calgui” per impedir el seu accés al govern local més simbòlic de Catalunya i l’unic on el PSC, crescut fins la pantagruèlica xifra de 8 regidors de 41, pot fer alguna cosa. Què? “El que calgui”. Com sona això al país de les clavegueres de l’Estat, la policia política, la guerra bruta contra Catalunya, els fiscals “afinadors” i els ministres psicòpates d’afers catalans! Com sona en un país amb presos, exiliats, embargats polítics, cárrecs públics processats a dotzenes, regidors expedientats administrativament!

 

Catalunya ha votat independència de forma aclaparadora a les dues eleccions. A les europees ha enviat al Parlament de la Unió els dos líders indiscutits de l’independentisme, treient-los de l’exili i la presó, a més del conseller Comín. Ha traslladat la lluita pels drets dels catalans al cor d’Europa i, si l’Estat tracta d’atacar-los, entrarà en conflicte amb l’Europarlament. Ho farà, sens dubte, i acabarà d'enfonsar-se com a Estat democràtic de Dret.

Les eleccions municipals han sembrat el país d'ajuntaments independentistes. Amb l'abundant diversitat típica dels governs locals però tots independentistes, d'ERC o de JxC, que és el que importa. La batalla de Barcelona té una importància simbòlica gran però no definitiva. A Barcelona viu el 21,7% dels habitants del país. L’altre 78,3% ho fa a la resta dels 947 municipis de Catalunya, gairebé tots independentistes, excepte la cinquantena del PSC, els quatre o cinc del PP i els zero alcaldes de Ciutadans, el partit espanyol més votat a Catalunya.

La importància política de Barcelona rau també en el fet que és on l'unionisme vol marcar la pauta jugant amb la dualitat esquerra/independència, sense ésser l'una ni l'altra. “L'esquerra” catalana no independentista a Barcelona es concentra en els Comuns/Podem i la seva missió és barrar el pas a l'independentisme amb un pacte amb els socialistes com el que els podemites volen a Madrid. Iglesias mira de calçar-se un ministeri oferint a canvi una Barcelona governada pels Comuns, PSC i Ciutadans que deixi fora els independentistes. Per això va prometre la Constitució diumenge passat amb un "per la democràcia, pels drets socials i per Espanya". Tots s'han tret ja la màscara i darrere l'"esquerranisme" podemita apareix el vell nacionalisme castellà-espanyol que, tractant-se de Catalunya, agermana feixistes i progres. Per si algú ho dubtava, la cipaya Colau per fi parla clar: no vol acords amb JxC perquè són de dretes, ni amb ERC perquè són independentistes. Així doncs, és una dona espanyola que, com el seu líder Iglesias, només vol un cárrec, una alcaldia, un ministeri, “encara que sigui de Marina”.

 

Comentaris