Catalunya és un poble sotmès, senyor Pedret

"Més enllà de la disfressa, no hi ha cap diferència entre el Partit Socialista i PP-Vox-Ciudadanos"

És molt comprensible que el PSOE de Catalunya estigui tan indignat amb l’independentisme català i digui les coses que diu sense aturar-se a pensar en el retrat què en farà la història. La presa de consciència del nostre país aquests darrers anys, amb el consegüent Procés d’Autodeterminació, ha deixat aquest partit totalment desubicat i en números vermells. Com aquells negocis que, incapaços d’adaptar-se als nous temps, acaben fent fallida, el PSOE de Catalunya, sucursal del PSOE d’Espanya, ha patit una fugida de militants, de simpatitzants i de votants tan espectacular que s’ha situat al caire de l’abisme. El Procés ha llevat un munt de màscares, i especialment la dels falsos socialistes.

Estem parlant d’un partit nacionalista espanyol que ha viscut les últimes quatre dècades a l’ombra del Partit Popular. La prova més fefaent la tenim en el seu missatge electoral permanent: “Si tu no hi vas, ells tornen”, que és la viva expressió d’una profunda buidor intel·lectual. Com aquells superbiosos actors vulgars que, per tal de destacar, s’envolten de secundaris més vulgars que ells, el Partit Socialista necessita de la ultradreta per semblar el que no és: un partit d’esquerres.

Amb relació a Catalunya, d’altra banda, ja ha quedat clar que, més enllà de la disfressa, no hi ha cap diferència entre el Partit Socialista i PP-Vox-Ciudadanos. Cap ni una. Per això els veiem tots quatre sempre juntets embolicats amb la bandera religiosa de la ‘unidad de España’, tant en les manifestacions al carrer com en les votacions al Parlament de Catalunya o al Congrés i al Senat espanyols. Ara fa uns pocs anys, vaig publicar un llistat, no pas complet, de les vegades que PSC-PSOE i PP havien votat a Madrid en contra dels drets nacionals de Catalunya, i era espectacular. Espectacular i miserable. Un viu retrat dels extrems a què pot arribar l’autoodi català.

El 12 de novembre passat, quan el Parlament va votar la moció de la CUP sobre el dret d’autodeterminació de Catalunya, el Partit Socialista, representat pel diputat Ferran Pedret, va dir que el poble català no té dret a autodeterminar-se perquè no és un poble sotmès. Segons ell i el seu partit: “Els catalans ens governem nosaltres mateixos amb l’autonomia” Ah, sí? Cal dir al senyor Pedret que no és pas il·legítim tenir ànima d’esclau, el que sí que és il·legítim és pretendre, com pretenen ell i el seu PSOE, que la tinguem tots els catalans.

 

De llibertat només n’hi ha una, senyor Pedret, i és la que permet que un poble decideixi per si mateix tot el que té a veure amb la seva vida, absolutament tot. El terme ‘autonomia’ no és mai sinònim de llibertat, si aquesta autonomia no és completa. Tot el que no sigui llibertat plena és sotmetiment. Sempre, sempre, sempre. I Catalunya és una nació sotmesa al poder dictatorial d’un Estat espanyol que se li declara superior i que li diu que no és ningú per decidir sobre si mateixa.

Però hi ha altres elements, elements terribles, que demostren fins a quin punt Catalunya és un poble sotmès, i un d’aquests elements són vostès, autoanomenats PSC, la policia de Pétain, que, en connivència amb Madrid, persegueixen, criminalitzen, emmordassen, apallissen, torturen, empresonen, dicten sentències feixistes i violen els drets humans en nom dels mateixos principis del Movimiento transvasats a una Constitució redactada amb fusells damunt la taula i contra la llibertat de Catalunya. Perquè l’autèntica veritat de tot plegat és que tota l’estructura estatal espanyola sorgida del traspàs de poders del franquisme a si mateix amb noms reciclats, està mil·limètricament pensada per lligar curt Catalunya i impedir, mitjançant el tancament a pany i forrellat de portes i finestres, la seva fugida de l’Estat espanyol.

Cal una forta barreja de cinisme, desvergonyiment, prepotència i malignitat per enviar milers de forces d’ocupació a una terra per reprimir les seves ànsies de llibertat i afirmar, alhora, que no és una terra sotmesa. Si no està sotmesa, per què el seu Parlament no pot decidir de què parlamentar? Si no està sotmesa, per què l’han d’ocupar? Si no està sotmesa, per què l’han de reprimir? Si no està sotmesa, per què l’han d’apallissar? En definitiva, senyor Pedret, si el poble català no és un poble sotmès, per què l’U d’octubre, quan votava –quan votava!–, el van agredir? I per què ara, dos anys després, continuen reprimint-lo, agredint-lo i ensangonar-lo? No són les paraules, són els fets els que demostren fins a quin punt Catalunya és un poble sotmès. I vostè i el seu partit en tenen prou de mirar-se al mirall per veure-hi els carcellers, els torturadors i els agressors.

 

Comentaris (11)
Giravolta Fa 3 mesos
Exactament. Durant els darrers dos anys, algú em pot explicar què han fet els polítics -dits independentistes- catalans? Per què el president Torra està a punt d'ésser inhabilitat? Per què tenim polítics a l'exili i a la presó? Per què a la mínima el govern espanyol amenaça amb enviar polítics a la presó si se salten les SEVES lleis? Per què no poden fer res, si són lliures? De què serveix tenir govern autonòmic si no pot fer res que l'amo de Madrid no autoritzi? Això no és u
Cal posar exemples Víctor Fa 3 mesos
Si no no s'entén el que dius. Catalunya està sotmesa com qui?. Com Gal·les?, com Escòcia?, com els kurds?, com Alaska?, com Baviera?, com el Vèneto?, com Texas?. Tu diràs espavilat.
Portuguez Fa 3 mesos
A Catalunha está submetida a Castella, como parte anexada da rota Hespanha Oriental, e a França, tal como o Xinjiang turcophono está submetido à China mandarim.
Giravolta Fa 3 mesos
Què et fa pensar que hi ha una escala de graus de sotmetiment, i que aquesta s'aplica als pobles sense estat? D'entrada, molts dels pobles que esmentes estan reconeguts com a pobles, mentre aquest no és el cas dels catalans i molts altres pobles europeus (especialment a França), la identitat dels quals ha estat suplantada per una de nova a base de rentar-los el cervell durant segles. T'informo que no cal matar físicament la gent d'una ètnia per a eliminar-la: n'hi ha prou amb convèncer-los
Narcís ( quina bona tropa són .. a viure que són 4 dies, oi? ) ( només Déu sap el munt de ' votants feixets ' que tenien .. busquin-se a partits d'aquell ' despullat ' i d'aquests ' genets ' ! ) Fa 3 mesos
Ras i curt : 1. Millor seria en Pedret anés a picar pedra i palejar formigó àdhuc millor per a butxaca d'anònim del carrer o privat .. quants diners duu atresorant a canvi de fúmer Catalunya ( i si us plau .. deixi la vestimenta postadolescent ! ) ? i 2. Com pot negar la cerca d'asserviment o total submissió pro país veí botxí .. quan àdhuc ho és son mateix partit ( ' qué os montamos un PSOE Cataluña ' ! ) !
Santo Job Fa 3 mesos
No és que no siguem un poble sotmés. És que no som un poble. Continueu jugant al relat de la colònia i ens quedarem fins i tot sense autonomia. Som un munt de gent de procedències diverses que viu a una regió d´Espanya anomenada Catalunya. Però no existeix allò abstracte i infantil que vosaltres anomeneu "poble català". Què és això de poble català? On comença i termina? Inclous València o no? Inclous Mallorca? Inclous part de França? On comença aquesta conciència de poble? El
Dani Fa 3 mesos
Està clar, Santo Job, que no tens ni idea de la història de Catalunya. Bom un poble. Som una nació. Tenem una història, tenim un present i tenim un futur. I tu, súbdit, esclau del rei espanyol i de l'Ibex, HO VEURÀS. Víctor, enhorabona per l'article. Tots junts, amb perseverança, i com al poble culte i pacífic que som, reeixirem.
enricsvh Fa 3 mesos
Estàs malalt d' auto-odi. Ets com la dona maltractada, que defensa al marit que la pega...no ho veus ?
Giravolta Fa 3 mesos
Si els catalans diuen que són un poble, són un poble. Per cert, què és el poble "espanyol"? Són aquells que parlen castellà? Els de la meseta? S'hi inclouen els andalusos i els murcians? Els catalans, bascos i gallecs formem part d'aquest poble? Quan fa que existeix el poble espanyol i qui se'l va inventar? Quins elements culturals el defineixen?
federalista Fa 3 mesos
el pallasso roi i buit a sou de la burguesia lladre ha parlat el pobre home hui ha cobrat 3 pujolins, no sap el que diu, pedret es un federalista veritable, i tu no ets mes que un pobre imbecil petit burgues a sou de la burguesia mes lladre d'europa
Pedret té raó i tu no Alexandre Fa 3 mesos
Se t'en va l'olla Víctor, se t'en va. Potser et creus que'l nyap qu'escrius són arguments, però no ho són.
Ganxet Fa 3 mesos
Supso que per a tu els arguments d'aquells que viuen llepant el cul de qui ens té sotmesos i d'aquells inadaptats que després de cinquanta anys de viure a Catalunya o, fins i tot, haver nascut aquí tenen el cervell a "La venta del Cañete", són els únic vàlits.
Albert Fa 3 mesos
Si trobes que els arguments de l'Alexandre no ho són, quins són els teus? Eh que no en tens cap a proposar? Eh que només ho pots menystenir des del desdeny i la desqualificació? Doncs això: t'has retratat com un adepte a la religió dels pantalons a retaló i el cervell de vacances.
Infignat Fa 3 mesos
No cal afegir més.
Europeu Fa 3 mesos
Assim mesmo, com toda a força da clara verdade, deviam falar ao Mundo o Govern, a Generalitat, e os partidos catalães. Alto e em inglez. Em vez disso, preferem o choradinho da victima da falta de democracia, refugiam-se num ridículo e incompreendido anseio de defender a democracia, temendo serem etiquetados de patriotas pelos nacionalismos goebbelianos francez e castelhano. Tal defesa democrática agirá para a democratização castelhana assente no sacrifício catalão, com gaúdio dos demo
Joanb Fa 3 mesos
Aquesta gent ens ve ara amb el conte del papu. L'única resposta que se m'acudeix és engegar-los tot d'una, directament. Et tracten com a un mocós i es queden d'allò ben satisfets de si mateixos. Uns barruts és el que són. Ni tenen projecte de progrés, ni idees, ni política, ni res. Per als catalans mai han deixat de representar una buidor fosca i perillosa. Alerta amb les decisions que es prenguin. No són gens de fiar.
crack Fa 3 mesos
un 10, Victor !
Fart d'hipocrites Fa 3 mesos
Admirable. Clar i català. Enhorabona.