Catalunya no existeix

"L'última paraula només pot tenir-la el Parlament Europeu que, és d'esperar, no cedirà davant la persecució de dos dels seus membres"

"Bolívia no existeix", va sentenciar un dia la reina Victoria quan la van informar que, com que no tenia litoral, el país andí era fora de l'abast dels canons de la Royal Navy i, per tant, no podia devastar-ho. Mutatis mutandis, Catalunya és cada vegada més fora del abast dels canons espanyols.

D'una banda, el regne veí continua immers en els seus complicats embolics de pactes i contrapactes entre tres forces de dretes perfectament intercanviables, PP, Ciutadans i VOX, i cinc forces nacional-espanyoles idèntiques, aquestes tres esmentades més PSOE i Podem, o el sacre bloc patri. I amb cert motiu. La perspectiva de Madrid a punt de llançar-se al tercer ridícul olímpic després dels de Ruiz Gallardón i Botella posa els pèls de punta a qualsevol. A qualsevol que no es beneficiï de la follia de milions que va a deslligar-se amb el projecte. Sobretot ara que agafen les arques municipals plenes, després dels quatre anys de les diligents i estalviadores esquerres. Quatre anys per malbaratar, robar o pelar al càrrec dels que ho van fer "de cine" els últims 20 anys.

Enmig d'aquestes baralles pels diners, no és estrany que l'anomenada qüestió catalana no compti poc i molt a la Villa y Corte. Si a l'esquerra a l'Errejón li queda lluny, a la dreta li sembla d'una altra galàxia. I, quan volen adonar-se'n, es troben aquesta qüestió off limits. El conflicte per l'accés de Puigdemont, Comín i Junqueras a la condició d'eurodiputat és un conflicte europeu, no exclusivament espanyol, com diu el govern i el seu aliat, il signore Tajani, president de l'Eurocambra i nostàlgic del feixisme al seu país.

La llei espanyola exigeix acatament a la Constitució per asolir la condició d'eurodiputat. La normativa europea, no. En té prou amb la notificació de l'elecció del diputat, cosa que ja està, i la presència d'aquest a la sesió constitutiva de la cambra. Òbviament, si hi a contradicció entre totes dues, preval la norma europea.

No obstant aixó, l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha presentat al Congrés l'acta notarial d'acatament a la Constitució dels seus representats. És una mesura que tanca tota possibilitat d'acusació d'incompliment de la llei. Una mesura ex abundància cordis, per subratllar la bona fe dels electes davant l'evident mala fe de l'Estat.

Però Espanya vol imposar el seu criteri i la Junta Electoral Central (JEC), sempre disposada a donar una guitza, declara vacants els escons de Puigdemont, Comín i Junqueras, mitjançant martingales registrals. Com si fossin seus. Aquesta manifesta extralimitació només es pot entendre si la JEC ignora l'ordenament jurídic europeu i el fet que els escons són del seu Parlament en representació dels ciutadans de la Unió on ella, la JEC, no pinta res, com en cap altre lloc, per cert, donada la seva evident incompetència i partidisme.

 

Reclamar la presència física d'una persona en l'exercici d'un dret sabent que no se li permetrà exercir-lo per força major originada en un assumpte que no té res a veure amb l'exercici mostra una evident mala fe. Pràcticament un frau. En possessió de tots els requisits per ser investits eurodiputats, així ho seran els electes Puigdemont, Comín i Junqueras, que haurà de ser-ho in absentia.

S'inicia ara una batalla legal per l'estatus dels electes en la qual, lògicament, l'última paraula només pot tenir-la el Parlament Europeu que, és d'esperar, no cedirà davant la persecució de dos dels seus membres per un Estat arbitrari i injust que empresona i desterra a la gent per les seves idees polítiques. Per no parlar dels racistes decimonónics com Borrell, que es presenta vestit de safari com Livingstone a visitar els mandataris africans als quals, probablement, considera infrahomes, com considera insectes els catalans independentistes.

En tot cas, la representació exterior de Catalunya no té res a temer de l'Estat espanyol i els seus incompetents representants. I Catalunya sencera acabarà fora de l'abast dels canons d'aquest Estat-presó de pobles que, encara que siguin els de Gila, poden fer molt mal. I, per fortuna nostra, Catalunya deixarà d'existir per l'Estat espanyol. De la mateixa forma que l'Estat espanyol deixarà d'existir per a Catalunya.

 

Comentaris (13)
Analó Fa 8 mesos
Eloțratebe le palabre r Cotarelo, ome cabla publicamente pa esí pansameanta entarasanta. La oneca camantarea negatibo hata ara son lo ensoltanta, malaocaa, adannaa damarge rese farse der ta Federalista, cabla dodio sieno er cunicamente lo amoațra n su comentario; i er de 'Muy pobre artículo, Ramoncín Weyler' ce na arrehunta sinó la malucá suma e tuteo co manapresio i ensenoaseana.
Josep Fa 8 mesos
Sr. Cotarelo, vostè és un dels pocs espanyols digne de ser català, lo qual ens honora i l'honora. Saslut i República Catalana Lliure.
Presoner núm. 40643980 Fa 8 mesos
Gràcies de tot cor al senyor Cotarelo per aportar-nos una mica d'optimisme. De veritat, estic segur que les seves paraules conhorten a molta gent.
I si fem una trobada a Brussel·les de tots els territoris que a Europa, volen ser independents Fa 8 mesos
Pot ser Europa es donaria compte del problema que li ve a sobre.
federalista Fa 8 mesos
jajajajajajajajajajaj el mercenari a sou ha parlat pobre home dient bajanades per 4 durs jajajajaja el que prompte deixaras de existir per la humanitat i res es perdra seras tu cotalelo, carl sagan ,einstein grans homes tu quan deixis d'existir per mort o per oblit crec que vindra primer lo segon ningu et trobara a faltar , ni tan sols la burguesia lladre que et paga, poc per cert, per tirar bilis odi imerda al teu pais, mira si ets poca cosa cotalelo jajajajajaja.
Gepeto Fa 8 mesos
Mes populisme senyor cota sisplau sa quedat curt aquesta vegada no li ha fet la pilota lo suficient a la crida ,tos els seus articles son iguals al conte del rei va nu visca el vestit nou del rei....
Català a Mallorca Fa 8 mesos
El que és pobre és el nivell del teu comentari, colono,s go home!!!!!!
Sa llengo balear Fa 8 mesos
Colono, li diu un colono a un altre colono. Fora de ses illes colono.cat.
2019 Fa 8 mesos
Tenir, ser, voler ser...l'esser humà, és ambiciós de mena, cada cop més estem abocat al desastre. El poble espanyol, té, els dirigens que volen. Per por repressió, per deixadesa... Hi ha tot una estructura d'estat per mantenir tot això, així per molt de temps.
ramon Fa 8 mesos
Us animo a contractar un traductor, en primer lloc. Gran article de Cotarelo, moltes gràcies. Potser no hi podran ser el dia 2 , però sembla una partida que es guanyarà.
Touché Fa 8 mesos
Touché!
Gir Fa 8 mesos
Si, sr. Cotarelo, sabem que la lluita serà llarga, pesada i sovint, ens portarà desànim, però persistirem. Els catalans n'hem après, a resistir. Recordo els meus avis, nascuts a finals del XIX, que mai es van sentir espanyols. Van ser obligats a aprender castellà, com tothom al seu petit poble de pescadors, humils, treballadors i honrats. Recordo la meva generació, educada durant el franquisme, com ens havíem de sentir dir que érem "provincianos y atrasados" perquè parlàvem català. I
Francesc Fa 8 mesos
Sort tenim que Europa no deixarà penjats als nostres representants, perquè aquí no tenen drets reconeguts. Ni ells ni ningú. Potser fora bo ajudar a la jutgessa argentina Servini per posar de relleu que el franquisme continúa més viu que mai. Cal un Nuremberg espanyol.
Muy pobre artículo, Ramoncín Weyler Fa 8 mesos
No parece que hacer teatro de verdad (en el cotidiano no me meto) no te ha sentado bien.
Clara Fa 8 mesos
fantoche. por lo menos di en qué se equivoca