Gràcies al facebook segur que esteu al cas de les vacances de Nadal del vicesecretari de coordinació política del PP andalús, Toni Martín, a Catalunya. I del seu al·legat contra els estereotips dels catalans després de visitar per primera vegada i en profunditat, casa nostra. Pals, Besalú, Figueres, Girona, Peratallada són, entre d’altres indrets, els que Martín i la seva família han visitat aquests dies de Nadal. Una escapada de vuit dies li ha servit per comprovar que no és veritat tot allò que es diu de Catalunya. Que tot és fum, fum, fum! I diu que volia explicar, que necessitava explicar, que no s’ha trobat ningú que s’entestés a parlar-li català ni cap mostra de rebuig pel fet de ser de fora de Catalunya. I assegura que va ser rebut amb amabilitat i respecte en tot moment arreu.

 

No obstant això, reconeix que d’aquest tipus de prejudicis,- també sobre els andalusos-, qui en són culpables són els polítics, com ell. Martin confessa que “amb aquests tòpics malignes dels uns i els altres i amb la que està caient políticament només contribuïm a estendre l’odi i el rebuig.” Per sort però ell n’és conscient i sap rectificar un cop ha constatat que el que li havien volgut vendre no era cert. I per això creu- i trobo que l’honora- que ha de compartir la seva experiència. Precisament, per aquesta regla de tres sóc del parer que si féssim un Catalunya Experience per a polítics anti-catalans funcionaria. Fer-ho amb la mateixa idea que el programa de televisió de TV3 on diferents convidats d’arreu del món (aquí seria d’Espanya) viatgen a Catalunya, acompanyats per l’amfitriona Ivana Miño, descobrint els millors paisatges, festes i tradicions del país per sorpresa. Proposo fer-ne una edició especial -que no cal que surti per la tele- per a tots aquests polítics que igual que Martín abans no veien més enllà del que se’ls explicava sobre Catalunya i els catalans.Polítics del PP i del PSOE però també de Ciutadans i de Podemos.

 

Crec que així els aniríem convençent de capgirar els seus postulats. Trobo que ens en sortiríem. Per poc bé que féssim les coses, tenim l´èxit assegurat. Això sí, però cal exposar-ho tot molt bé, amb sentit pedagògic, convençuts i per convèncer. Em vé al cap una frase del president Josep Tarradellas  que deia que “Catalunya és prou gran com per que hi càpiga tothom, i prou petita com per no desprendre’s de ningú”. Fins i tot d’aquells que a última hora ens vulguin entendre i ens deixin fer el nostre camí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa