Catalunya 21-D: tria la teva aventura

"Els afortunats que encara no han perdut la capacitat de contemplar la realitat tal com és, no poden fer res més que restar perplexes davant dels pronòstics de violència balcànica que es fan pel 21-D"

Perquè hi hagi violència el proper 21-D l'ingredient principal que hem de trobar és un nombre raonable d'efectius policials disposats a contenir amb porres alguns esperits aventurers. Sense policia i un grapat d'eixelebrats disposats a saltar cordons policials no hi ha possibilitat de violència. Ara bé, d'aquest tipus d'escenes pot ser que aquest divendres se'n puguin veure, però en tot cas seran tan minoritàries i residuals, que generaran una decepció enorme en aquells que esperin de la jornada una versió local i contemporània de l''Apocalypse Now'.

 

Per dir-ho d'una manera col·loquialíssima: davant del 21-D n'hi ha alguns que es flipen de tal manera que el més raonable és pensar que això passa perquè en aquest país tothom viu a recer de la pel·lícula que més li agrada. Però és clar, viure a recer d'una pel·lícula no és viure a recer de la realitat concreta i tangible que és el que, de fet, t'acabaràs empassant: tot allò que hi ha al teu voltant, el que t'agrada i el que no.

 

 

Tothom viu en el seu Cinexin particular i aixeca les escenografies que més li plauen, aquelles que confirmen els seus arguments, les que suporten les seves idees, les que componen el seus relats. I és que ja fa molt de temps que en aquest país es parla més de "relats" que de realitats, relats que han fet oblidar en moltes ocasions aquesta mateixa realitat, i han convertit Catalunya en un gran taller de creació col·lectiva de guions. Tot és ficció o realitat en potència.

 

Aquells (afortunats) que encara no han perdut la capacitat de contemplar la realitat tal com és i tal com es presenta davant dels nostres ulls, no poden fer res més que restar perplexes davant dels pronòstics de violència balcànica que fa Inés Arrimadas o a les il·lusions d'aquells que volen convertir una protesta per la celebració d'un consell de ministres a Barcelona en una operació amb el propòsit definitiu de "tombar" un règim.

 

Comentaris