Catalanets domesticadets

Ser com Suïssa, una Willensnation, una nació per voluntat. La voluntat que el Tribunal Constitucional vol domesticar amb la seva sentència sobre l'Estatut. I no. Ja ens domestiquem solets.

Lluny de casa i emprenyat. Així estic. En fi, somniava que un dia –no cal que sigui demà passat ni aquest estiu, tinc paciència–, el Parlament es plantejaria que la independència és el que més convé a Catalunya per ser Catalunya i als catalans per a ser nosaltres. I també em pensava que una majoria de senyors diputats, és a dir la sobirania popular, és a dir tu i jo, votaria pel dret a decidir, etcètera, que serveix per ser el que tu vols ser i no el que els altres diuen que ets.

La idea és treballar per a deixar de pagar els costos de ser España i santes pasqües. Perquè com més España mengem, més gana passem. Quin avantatge té ser España, ara mateix?

Què tal si només paguèssim el preu de ser Catalunya. Només el que és culpa nostra. I no perquè ens surt ben més econòmic ser només catalans. Sinò perquè també seriem un país millor. Perquè ho volem ser i ho podriem fer.

Ser com Suïssa, una Willensnation, una nació per voluntat. La voluntat que el Constitucional vol domesticar.

Però no. La voluntat ja ens la domestiquem solets. Llegeixin els titulars:

Discrepàncies al govern davant la manifestació
Iniciativa no anirà a cap "manifestació preventiva"
Mas proposa una cimera de líders per acordar una resposta unitària a la sentència del TC
Huguet presenta cinc propostes per afrontar una sentència contrària

Pujol aposta per una manifestació posterior a la sentència
Carod-Rovira: "Si hem de sortir al carrer, hem de sortir abans de la sentència"

Nadal: "Qui haurà de prendre la iniciativa quan se sàpiga la sentència serà Montilla"
Tardà: «Proposo una retirada transitòria dels diputats catalans a Madrid»
ERC intenta tancar la polèmica apostant per fer dues manifestacions

Tot plegat fa riure. És un sainet. I se'n foten de nosaltres tant com poden. Els meus amics espanyols més mofetes em diuen: Bueno, bueno, bueno… Cómo está la cosa… ¿Ya sabéis si protestaréis antes o después?

Per això em sap greu que, ara mateix, hi hagi un bon grapat de gent correntota, així com tú i jo, per a qui potser paga la pena ser Espanya. Perquè es mafien que haurien de pagar un preu més alt si quedem en mans d'aquests nostres representants amb tan escàs sentit del ridícul i nul·la capacitat de lideratge. Sembla mentida: com més independentistes seuen al Parlament i al Govern i a l'oposició i a tot arreu, pitjor ens va. Vinga grapejar la independència… i potser ens convertiran en tot el contrari. Aquests ens han de donar un país? I ca.

Potser hauriem d'independitzar-nos dels qui ens volen robar el somni i matar la voluntat amb el seu silenci còmplice o la seva xerrameca inútil o tot plegat. Qui els va parir, tú.

 
 

Comentaris