Canvi de colors

"El PSOE continua sent el coautor del 155 i fervent defensor dels injustificables i vergonyosos empresonaments de líders civils i representants polítics pacífics i demòcrates"

La destitució del govern del partit més corrupte d'Europa és sens dubte una bona notícia. En un país que estima i es preocupa per la democràcia, tal govern hagués dimitit fa molt de temps. Però ai las, tots sabem que el verb dimitir s'usa molt escassament a Can PP. També sabem que la unitat d'Espanya està per sobre de l'estat de dret. Aquesta premissa -errònia i profundament antidemocràtica- pronunciada pel President del Tribunal Suprem, i adoptada pels messiànics i croadistes del 155, és d'on pengen tots els abusos comesos contra els ciutadans de Catalunya i els seus representants polítics i civils.

 

Per tant, no ens enganyem. El canvi forçat per la moció de censura és merament de colors, de moment del blau al vermell. Perquè el PSOE continua sent el coautor del 155 i fervent defensor dels injustificables i vergonyosos empresonaments de líders civils i representants polítics pacífics i demòcrates. Uns empresonaments que, no ho oblidem, es basen en delictes inventats a cop de faules. Què hem d'esperar d'unes persones que no són ni capaces de mirar als ulls els familiars dels presos polítics i que banalitzen el nazisme a cada referència al sobiranisme català?

 

Tanmateix, malgrat aquestes provocacions malintencionades, hem de saber fer un front comú amb el màxim de demòcrates per defensar els valors republicans i els drets civils de tots els ciutadans i en tots els espais d'influència. No hem d'esperar res de ningú, perquè ningú ens regalarà res. Hem de fer palès que la pedra angular de la República és la protecció dels drets civils i de la llibertat d'expressió de tots els ciutadans, tot posant fi a la impunitat a l'incivisme i la violència de l'extrema dreta al carrer. És sobre aquesta base que la República pot créixer, sumar i multiplicar.

 

Probablement venen temps de molta confusió, perquè molta gent s'ha cregut que fer efectiva la independència era quelcom semblant a prémer un botonet. El republicanisme és la forma de govern que necessitem adoptar i modular eficaçment per millorar la vida dels ciutadans de Catalunya. La volem neta, lliure i prospera en tots els sentits de la paraula. No és una qüestió de banderes. És una qüestió de progrés social. I per fer-la realitat, necessitem desenvolupar un diàleg social profund i sincer des de cada municipi i des de totes les institucions. Avui que hem fet un nou pas amb la presa de possessió dels nous consellers i conselleres, a qui desitjo força i encerts en les seves noves responsabilitats, és un bon moment per recordar que cal treballar des de tots els fronts per seguir sumant. Comencem?

 

 
 

Comentaris