Efectivament; els Mossos farien molt bé denunciant Joan Saura als tribunals. Els nostres agents tenen més dret que ningú a defensar la seva integritat. Saura ha insultat explícitament la dignitat i l’ofici de la nostra excel•lent policia, situant cinc magnífics agents de l’ordre al bancal dels acusats. Feia vergonya veure’ls les cares! Que ningú no s’erri; aquí no discuteixo la necessitat de situar càmeres a les comissaries, una mesura necessària, i no només per evitar l’ús il•legítim de la força, sinó sobretot per desmuntar falses denúncies contra la nostra policia, exquisidament entrenada. Així va quedar palès durant les celebracions de la Champions, quan els agents de la nostra seguretat advertien les seves carregades amb educació extrema, tot i estar davant centenars de brètols que els llençaven pedres i vidre sense miraments.

Però, evidentment, quan se te’n refot que a la teva policia l’omplin de pintura amb impunitat, quan et rellisca absolutament filtrar imatges als informatius (després diuen que la culpa és de TV3; quins collons!), quan tu mateix ets qui desprestigia als teus subordinats, deixant-los en clarividents pilotes… doncs tot això et deu sonar a xinès. La sentència de l’Audiència de Barcelona és tan exemplar com determinant; cap intenció de violència, cap premeditació per part dels agents; només un ús de la força extralimitat, aclarint que aquesta força s’emprava contra un individu tremendament agressiu (interpretació ben fràgil, sigui com sigui, en disposar d’una gravació sense so i amb una càmera fixa). La sentència també deixa ben clar, per si fora poc, que aquest mala peça mentia quan deia que els mossos l’havien deixat inconscient i tot defecat.

Què més vols, Saura? No guardeu el cava, estimats agents; el pròxim festeig el farem per celebrar la foto del conseller, al banc dels irresponsables. Saura us ha de tornar els 600 euros que us han obligat a pagar per unes imatges que ell mateix va filtrar als mitjans, us ha de retornar el sou que heu perdut degut a la vostra suspensió laboral, però –sobretot- us ha de tornar l’orgull professional que us ha birlat com un triler de la Rambla. També li heu de fer pagar els dos anys que us ha fet caminar pel carrer amb el cap baix; i que li surti car. Mirin si són educats, els nostres agents, que –després de tota aquesta sordidesa- encara tenien la deferència de dir-li a Saura, a través d’un comunicat de l’UGT-SAP, que “mediti si és la persona adequada per ser conseller d’Interior”. Uns agents que s’han sentit dir torturadors pel seu cap, i encara li contesten així al barroer vanitós. Quina dignitat.

Què més necessites, ecoconseller? Agents biodegradables per la teva estultícia? Marxa aviat; en depenen el nostre honor i la nostra seguretat. També la teva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa