Borratxos

"No podem acceptar que ens preocupin més els costos sanitaris dels efectes del tabac que els costos socials dels excessos de l'alcohol"

Un de cada quatre adolescents d'entre 14 i 18 anys s'emborratxa cada cap de setmana. Són dades de l'última Enquesta Estatal sobre l'Ús de Drogues a l'Ensenyament Secundari (ESTUDES) que també posa de manifest que aquesta és una tendència a l'alça any rere any. Segons el mateix estudi, més de la meitat dels adolescents als quals se'ls va preguntar van reconèixer que s'havien emborratxat l'últim mes. Els que reconeixen que beuen de forma habitual són gairebé el seixanta per cent.

Mentre creix el consum d'alcohol s'estabilitza el de tabac: en la mateixa franja d'edat "només" fumen una mica menys del quaranta per cent.

Que cada un en tregui les seves conclusions. Però col•lectivament no podem acceptar que ens preocupin més els costos sanitaris dels efectes del tabac que els costos socials dels excessos de l'alcohol. Aquesta si és una veritable alienació de la nostra joventut.

 
 

Comentaris