Els moviments es van succeint en els diferents partits de cara a les eleccions municipals, que són, no ens enganyem, les eleccions a la ciutat de Barcelona. Malgrat la importància de moltes ciutats perifèriques a la metròpoli barcelonina, a Catalunya no s’ha sabut concebre el territori sinó a la manera en que està concebuda Espanya; tant queixar-se del centralisme sobre Madrid i hem mimetitzat a casa nostra la mateixa tendència a oblidar el que no sigui la capital.

 

Així doncs, la batalla municipal és la batalla per Barcelona, sobretot perquè, per molt que es vulgui parlar de forma optimista de totes les qualitats d’aquesta meravellosa urbs, el cert és que el pas de Colau pel consistori demostra fins a quin punt la democràcia ha permès els nostres polítics quedar al descobert en les seves mancances, en deixar tan important centre de poder en mans de qui sols té 11 dels 41 regidors municipals i, pel que es veu, encara menys percentatge de seny. O d’habilitat.

 

Sembla que hi haurà moltes figures rellevants, ni que sigui pel seu historial, en aquesta ja pròxima contesa, però no sé si n’hi haurà de l’estil de l’Alfred Bosch. La renúncia en política no és fàcil. Crec que Bosch demostra tenir un gran sentit de la responsabilitat envers el seu partit, al contrari de tanta gent, que tot i fer un gran mal a la seva formació, s’aferra el càrrec com si li anés la vida. Potser és que a l’Alfred no li va la vida en això, almenys la vida laboral, perquè té vida pròpia. No sé si la raó de que marxi és Valls o Colau, o tots dos.

 

Així és la això de la política, aquests dos es queden i l’Alfred se’n va. Jo el vaig conèixer abans d’entrar en aquest món d’adversaris, enemics i companys de partit, i pel que sembla, ser-hi un temps no l’ha canviat. Rara avis. Potser no tinc dades rellevants respecte d’aquest moviment de fites, com de tants altres que s’estan produint en el tauler de joc, però amb les que tinc, vull manifestar la meva admiració pel seu fer, que empetiteix les discrepàncies ideològiques que evidentment tenim. Bona diada de Nostra Senyora de les Mercès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa