Barcelona ha d'engegar tots els motors

"El Cap i Casal ha de tornar a assumir la seva responsabilitat històrica de lideratge polític, social i econòmic del país, abandonant una equidistància impossible i una manera de fer apocada i excloent"

Barcelona continua essent la millor marca de Catalunya. Per això el Cap i Casal ha de tornar a assumir la seva responsabilitat històrica de lideratge polític, social i econòmic del país, abandonant una equidistància impossible i una manera de fer apocada i excloent. Tot això equival a que l'independentisme desplaci Ada Colau i encapçali el redreçament de la ciutat en un moment en què l'unionisme posarà tota la carn a la graella per assaltar les grans ciutats de la conurbació de Barcelona, capital inclosa.

 

Dins l'àmbit polític dels hereus del catalanisme històric, els projectes són diversos i la major part estan encara per definir, en una o altra mesura. Per això destaca la solidesa d'ERC, amb un lideratge consolidat, un equip compacte i tres anys d'experiència a l'oposició. Alfred Bosch és un tipus amb criteri propi, capaç de col·laborar -des de l'independentisme dels vuitanta- amb el projecte de ciutat que van definir Pasqual Maragall i els Jocs; de determinar una estratègia independentista en ple mandat de José Montilla; d'impulsar -a contracorrent- la consulta popular de Barcelona i de situar-se en una oposició nítida quan Ada Colau més fascinava l'ERC ascendent d'Oriol Junqueras.

 

 

Però amb ERC no n'hi haurà prou. Caldrà una candidatura, unitària i inclusiva, que asseguri a l'independentisme el primer lloc en vots i regidors. I no només a Barcelona. Els partits no són generosos però, al capdavall, les bases i els votants sempre ho tenen a les seves mans.

 

Comentaris