Barcelona continuarà sent Barcelona

"El Govern català està demostrant que sap conduir una crisi, fins i tot de les dimensions dels atemptats de les Rambles. I els Mossos han encapçalat la resposta policial amb eficàcia, tot i el dramatisme de la situació"

Només es pot demanar unitat. I seny. La societat catalana quedarà traumatitzada durant molt de temps per un atac tan indiscriminat com ho han estat tots els precedents, això és inevitable, però aquesta massacre no pot generar l'efecte secundari que busca, que és fracturar una ciutadania que té molts origens i identitats múltiples. Prop de mig milió de ciutadans d'aquest país són musulmans i no poden ser víctimes dobles, del terrorisme i de la desconfiança. Unitat, doncs.

 

I seny, també. El Govern català està demostrant que sap conduir una crisi, fins i tot de les dimensions dels atemptats de les Rambles. I els Mossos han encapçalat la resposta policial amb eficàcia, tot i el dramatisme de la situació. Fins i tot l'Estat ha tancat files, per una vegada. És de desitjar que aquest clima de col·laboració -tan fràgil- es mantingui en el temps, perquè l'opinió pública de Catalunya, d'Espanya i del Món -siguin d'on siguin les víctimes- no entendria el contrari. En aquest sentit, que la Moncloa convoqui el pacte antijihadista espanyol (on no hi ha ni ERC, ni el PDeCAT) no és una bona idea. De moment, però, la confiança entre governs es manté.

 

 

Barcelona ha estat atacada, justament, per les seves virtuts. Per oberta, per cosmopolita, per diversa, per pacífica... És així la capital d'un país que és així. Som i serem, com sempre.

 

Comentaris