La bandera de Torra

"Els dirigents i sectors de l'univers convergent han pogut abrandar la bandera de la valentia -mai més ben dit, si m'ho permeteu- sense haver de ser valents"

Com que la direcció d'Esquerra Republicana ha renunciat a fer efectiva la independència d'una manera tan evident, com que el mandat del Primer d'Octubre ha quedat invalidat de manera clara i reconeguda en el discurs i l'acció del partit - on hi mana un home empresonat que s'atreveix a dir que la repressió a unes persones no pot condicionar la política catalana-, com que han ajudat l'Estat "a cambio de nada", com que han fet tot això i més, els dirigents i sectors de l'univers convergent han pogut abrandar la bandera de la valentia -mai més ben dit, si m'ho permeteu- sense haver de ser valents.

Escudant-se en la covardia fosforescent dels seus contrincants electorals, han volgut dissimular totes les seves concessions, fins i tot les que depenien exclusivament d'ells. Van aprofitar les renúncies d'Esquerra, per exemple, per avalar que el nostre president no acabés sent la persona triada a les urnes pels catalans. La CUP també ho va permetre. No es pot renunciar a un resultat electoral, abans es fan eleccions tants cops com calgui.

També han aprofitat l'arrossegament d'Esquerra per treure pit i rèdit del seu No a la investidura de Sánchez, però allà on van tenir un poder de decisió determinant, van triar els del 155 per sobre dels republicans, donant als socialistes el govern de la Diputació de Barcelona, que mou una pila de diners i de càrrecs. A més, després d'assegurar que ells haurien bloquejat la investidura de Sánchez, es van sumar de seguida a la idea de fer una taula de negociació amb ell per parlar sobre el dret a l'autodeterminació, que no tenia sentit ni tan sols abans que hagués quedat ajornada unilateralment pel Presidente.

Ara pretenen atribuir el fracàs de la legislatura a Esquerra, aprofitant que la decisió sobre l'acta de Torra depenia dels republicans. Torra va comparèixer, afectat, venint a dir que amb aquests companys tan sotmesos no pot continuar, quan ell i els seus, durant la legislatura, han renunciat a plantar cara davant de situacions  molt més senzilles. A més, l'únic cop que Torra ha pres una decisió per sobre de l'Estat ho ha fet per penjar una bandera. Una bandera que passats uns dies va enretirar.

 

Molts dels catalans més determinats, molts dels qui pensen que la independència depèn de nosaltres i que és possible, se senten motivats pel grup Puigdemont-Torra-JxCat-Crida-CxRep, sobretot des de la transformació d'Esquerra. A mi em sembla que si aquests dirigents fossin com aquests independentistes, que si realment els representessin, en aquesta legislatura, malgrat Esquerra, haurien pres decisions polítiques molt diferents.

 

Comentaris (6)
Com que la direcció d'Esquerra Republicana ha renunciat a fer efectiva la independència d'una manera tan evident???? Fa 20 dies
Que jo recordi, al mandat independentistes de l'1-O hi va renunciar el poc honorable Puigdemont al suspendre-la als pocs segons i fugir. El mateix que gosa d'inmunitat gràcies a Junqueres i no va gosar visitar els presos polítics, prefereix anar a Per pintar.
David Fa 20 dies
Totalment d'acord amb l'article però suposo que la majoria de la gent no ho veu així. En part suposo perquè necessitem creure i tenir esperances , tot i que la realitat ens va ventant bufetades...
ERC irreconeixible Fa 20 dies
Astrid, si us plau, no prenguis als lectors per leros, tal com va dir en Torra, no feia ni un mes que el Parlament havia votat protegir l'acta de diputat d'aquest. Que JxCat n'han fet de gruixudes? D'acord, i això eximeix a ERC? Això eximeix a un Torrent que va entrar de president diguent que qui tingués por que s'apartés del mig que s'hi posava ell? L'autocrítica és bona, també a can ERC, que s'ha tornat irreconeixible.
Jordi Comasobirana Fa 20 dies
Tots són O inútils o covards O incompetents. Cal escollir uns altres X liderar el moviment d'alliberament nacional, malgrat els caspanyolistes que es fan dir "ciutadans del món" afectes al Règim podrit
ciutada del mon Fa 20 dies
sempre pots astrid fer un partidet, amb l'amic espot la orriols, i 3 o 4 friquis mes a veure si n'hi ha sort i treieu mig esco jajajajjajaaj, amb sort lo mes normal sera 0.0000000000 escons aixi que a callar, els que pensan com tu o el espot sembla que caben tots en un trolebus, i no molt gran jajaj
enterrador Fa 20 dies
pronto sabremos que pasó realmente tras el 1-O, vimos cosas que nos llamaron la atención sobremanera, el 30 de Enero ... declaraciones de O. Junqueras ..y ahora en el Parlament. ERC , tiene todo el derecho de volver a la vía autonomista, pero digan la verdad. ( sin cruzar los dedos a la espalda)