'Avions 2: Equip de rescat': entreteniment convencional per als més petits

Un any més tard, la seva seqüela eleva considerablement la qualitat de la proposta mentre uneix el seu protagonista amb un veterà i valent equip de rescat contra-incendis

'Avions' naixia l'any 2013 com un 'spin-off' sense gràcia ni personalitat pròpia de la franquícia 'Cars', que, repetint l'exitosa fórmula d'humanitzar vehicles però traslladant l'acció al cel, no aconseguia ni el nivell tècnic ni el narratiu del seu referent.

Ara, un any més tard, la seva seqüela eleva considerablement la qualitat de la proposta mentre uneix el seu protagonista –la triomfadora avioneta Dusty, convertida en una llegenda de les carreres– amb un veterà i valent equip de rescat contra-incendis.

Amb un ritme més dinàmic, personatges amb més personalitat, un treball tècnic superior i un argument més sòlid (tot i la seva simplicitat), Avions: Equip de rescat tracta temes com l'amistat, la reinvenció personal, les segones oportunitats o el treball en equip des d'imatges atractives i un to simple, èpic i didàctic, destinat al públic infantil.

Dirigeix el cineasta, guionista i productor nord-americà Roberts Gannaway (Campaneta. El secret de les fades) que, unit a la maquinària de la Disney i recolzat per un impactant 3D que supera el nivell de l'argument, queda una mica invisibilitat a nivell de creativitat per la potent feina de producció. En aquest tipus de projectes, la màgia que proporciona la unicitat de l'autoria no sol erigir-se com un element necessari.

Però tot i no desprendre originalitat ni valentia, i mantenir-se dins els marges del discurs més convencional que busca fer-se un lloc en l'espai estival de les sales, ens trobem davant d'una proposta correcta, entretinguda i simpàtica per als més petits. Els adults que els acompanyin potser hauran de trobar algun pensament amb el qual evadir-se mentre la pantalla il·lumina la cara dels menuts.

Avions 2: Equip de rescat

(Animació)
Títol original: Planes: Fire & rescue
USA, 2014.
Direcció: Roberts Gannaway.
Guió: Jeffrey M. Howard.
Durada: 84 minut

 
 

Comentaris