Fes-los saber que estàs pensant en ells. Digues que no estan sols en la seva lluita“. Nova Aliança Flamenca (N-VA), el partit més important dels neerlandòfons i el més votat en el conjunt de Bèlgica, demana als seus simpatitzants que enviïn cartes als centres penitenciaris on estan tancats els presos polítics catalans. Els líders del sobiranisme flamenc -amb una important presència al govern belga- s’han mullat des del principi amb la causa dels catalans. “Per a la N-VA, prendre una posició política mai no pot ser un motiu per posar representants electes a la presó“, afirma el partit en l’article principal del seu perfil oficial.

 

Carles Puigdemont i els consellers que estan a Flandes han estat acollits amb ple suport i solidaritat política i social. Els líders flamencs han respost, un per un, els insults que els han adreçat els polítics espanyols, sense deixar-se intimidar. “El govern espanyol ocuparà un lloc que li correspon a un govern elegit democràticament, els membres del qual estan empresonats… Què han fet malament [els catalans]? Simplement, apliquen el mandat que han rebut dels seus electors”, afirmava Jan Jambon, viceprimer ministre i responsable d’Interior. Els flamencs han donat la cara sempre i no han dubtat a convocar els seus militants i votants a la manifestació que han anunciat l’ANC i Òmnium Cultural a Brussel·les, al costat dels catalans que arribaran des del sud.

 

Avui el flamenc comú veu l’espanyol com un enemic ancestral“, ha explicat El Mundo als seus lectors per intentar justificar que el president català tingui un suport clar i explícit, malgrat les pressions espanyoles. Com sempre, amb l’afegit d’una sentència ètnica i colonial “no els han explicat que, probablement, algun rebesavi seu era de Tomelloso“. En fi, que els devem un carrer Flandes a cada poble català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa