Les xifres són irrebatibles. El 21 de desembre ni tan sols van arribar a un de cada quatre els electors de la demarcació de Girona que van donar suport actiu a la monarquia espanyola a través de la suma de les candidatures de Ciutadans, PP i PSC. Les llistes independentistes, en canvi, van superar el 50% no ja dels votants, sinó del cens. I si sumem el conjunt dels electors republicans, el percentatge se’n va bastant més enllà de qualsevol majoria qualificada. És aquesta gent la que va defensar les urnes de l’1 d’Octubre. I és contra aquesta gent què van enviar milers de policies amb porres, amb el suport -explícit i televisat- de Felip de Borbó.

 

En aquest context polític, és de tota lògica que la societat gironina tingui poc interès a mantenir un acte de llagoteria cortesana com és l’entrega de premis anuals de la Fundació Princesa de Girona. De fet, si el que vol aquesta entitat és donar suport als joves emprenedors i amb talent, poden estalviar-se perfectament el cost que significa organitzar el viatge, l’estada i les despeses d’ostentació inherents a qualsevol presència règia. Tothom ho agrairà.

 

El passat 5 d’octubre, Felip de Borbó va prendre part i ho va fer a fons, sense retorn. Per això mai més no hi haurà prínceps a Girona. I el que és més important: Els ciutadans no tornaran a acceptar el paper de súbdits. Per tot això i per dignitat, l'”així no, Majestat” s’ha convertit en un “aquí no, Majestat”. I passi-ho bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa