El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Aprendiendo a conducir’: Coixet gira el volant de la seva filmografia
  • CA

Agafar el volant i atrevir-se; tant si és la carretera el que tenim davant, com si és la pròpia vida. En el punt limítrof entre la paràlisi emocional i l’accelerador es troba la protagonitza de la nova pel·lícula d’ Isabel Coixet, una dona a la que el seu marit acaba de deixar sobtadament i que veu com l’estructura que habitualment la sostenia s’enfonsa. Arrelada a la seva anterior vida, comença a prendre unes classes de conduir que, de la mà d’un professor indi (amb qui anirà construint una especial amistat), l’enfrontaran a la possibilitat d’allunyar-se, quilòmetre a quilòmetre, del seu passat i encarar la seva nova vida.

Mantenint l’enfoc intimista propi de la seva filmografia i sense abandonar del tot el seu habitual rerefons social (sobretot, a través de l’univers que es revela al voltant del personatge del professor), la cineasta catalana ens ofereix, això si, una proposta molt més lleugera i menys profunda en aquesta ocasió. Equilibrant constantment un suau to còmic amb lleus contrapunts dramàtics, “Learning how to drive” marca subtilment els sentiments dels seus personatges protagonistes (encarnats per uns excel·lents Ben Kingsley i Patricia Clarkson) en un viatge tranquil i sense massa daltabaixos rodat des d’una lluminosa fotografia pels carrers de Nova York.

Personalment, he trobat a faltar elements que associava a l’autoria de Coixet, sobretot la profunda densitat i la sobrietat que acompanyen els seus viatges entorn la condició humana. L’experiència ha resultat agradable i gratament optimista, però no calarà, probablement, entre els meus records.

Títol original: Learning to drive, USA, 2014.
Direcció: Isabel Coixet.
Guió: Sarah Kemochan. Intèrprets: Patricia Clarkson, Ben Kingsley, Grace Gummer, Jake Weber.
Durada: 105 minuts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa