'Annie': Desangelada mirada a l'emblemàtic musical

"Un personatge que acabaria convertit en part de la memòria popular de vàries generacions"

L'any 1924 naixia Annie, un personatge que acabaria convertit en part de la memòria popular de vàries generacions, inspirant amb el temps diverses ficcions pel teatre, el cinema, la televisió i fins i tot per la ràdio.

La seva primera aparició fou a través d'unes tires còmiques diàries creades per Harold Gray al Daily News novaiorquès i que portaven per títol Little Orphan Annie, però la versió que arriba ara a les pantalles veu del musical que, estrenant-se a Broadway l'any 1977, generava (entre d'altres) l'emblemàtica versió cinematogràfica dirigida per John Huston l'any 1982. Tot i el seu rerefons conservador, aquella Annie comptava amb una fantàstica ànima de musical, que funcionava a través d' interpretacions exquisides, entranyables i còmiques, excel·lents coreografies i una càmera que sabia on situar-se en cada moment.

Bona part de tot això s'ha perdut en aquesta nova i desangelada versió dirigida pel cineasta nord-americà Will Gluck (Rumores y mentiras). Malgrat comptar, pel paper protagonista, amb la fantàstica Quvenzhané Wallis (que amb només sis anys meravellà a públic i crítica amb el seu paper a Bèsties del sud salvatge), l'Annie de Gluck no recupera l'esperit, el gran sentit de l'espectacle, ni el bon talent que transpiraven les seves predecessores més recordades. Amb unes coreografies pobres, una direcció maldestre i un treball actoral poc destacable, aquesta revisió d'Annie converteix als seus inoblidables personatges en esbossos histriònics, a través d'una narrativa rutinària i, el que és pitjor en el cas d'un musical: sense ritme.

Annie
USA, 2014.
Direcció: Will Gluck.
Guió: Aline Brosh McKenna i Will Gluck.
Intèrprets: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Cameron Diaz, Bobby Cannavale, David Zayas.
Durada: 118 minuts

 
 

Comentaris