El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Amenaçar des d’un tanc no és odi, és ‘enginy popular’
  • CA

Un imbècil dalt d’un tanc en marxa amenaça Carles Puigdemont i Pablo Iglesias amb “solucionar els problemes d’Espanya” mentre ensenya el canó del blindat. “Li farem una sorpresa a Puigdemont a Brussel·les. Setanta tones de pur amor i pura democràcia. Coletas, el següent ets tu, cabró“. El protagonista és un ultra que té una parafarmàcia a Saragossa i amics a l’Exèrcit. Doncs bé, la justícia espanyola assegura que aquest video és una mostra d'”enginy popular amb que la gent del carrer pren aire davant l’asfíxia que produeix un teatre de l’absurd pels que haurien de ser ciutadans exemplars i lleials amb la font de la seva autoritat“. Entenent que aquesta font d’autoritat són els poders de Madrid, no pas els ciutadans que han votat una majoria independentista. El jutge, a més, culpa directament la víctima de les amenaces rebudes, que assegura que són una “burla en un context prèviament creat per la persona destinatària del sarcasme”.

 

Això és la justícia espanyola. I així s’anirà deslegitimant, cas per cas, en la immensa majoria de les denúncies que s’aniran presentant pels abusos autoritaris i arbitrarietats jurídiques que han patit milers de ciutadans d’aquest país pel simple fet de voler votar o de denunciar la violència de l’Estat. De moment, l’advocat de Carles Puigdemont ha anunciat la presentació de setanta denúncies semblants a la del tanc, però n’hi haurà moltes més. Forma part de la forta reacció jurídica que es dirigirà des de Brussel·les, tant a l’interior de l’Estat espanyol com a nivell internacional.

 

És en aquest àmbit on es poden obtenir victòries tangibles de l’independentisme, a més d’una internacionalització efectiva del conflicte. La República començarà a existir a partir del moment què la seva actuació tingui efectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa