Al galliner

"Demano que no es doni temps a Gordó d'anar al grup mixt pel seu propi peu, i que sigui Junts pel Sí qui l'expulsi del seu grup parlamentari i l'enviï al galliner"

De tots els mantres sobre el procés posats en circulació pel tertulianisme unionista, potser el més ridícul és el de "cortina de fum per tapar la corrupció amb la bandera". Els fets han demostrat exactament el contrari i parlen per ells mateixos: no hauríem descobert la fossa sèptica sobre la que es va aixecar l'edifici autonòmic si no hagués estat pel procés. En la seva obsessió per aturar l'independentisme fent aflorar la merda acumulada per la família Pujol i la Convergència autonomista, l'estat ha acabat fent-nos un favor a tots els catalans i, en el mateix acte, s'ha fet l'harakiri a Catalunya, perquè amb els seus mètodes de guerra bruta sense escrúpols ens ha permès entendre que, de tota la merda acumulada en la latrina autonòmica, la més pudenta és la seva.

 

Quan s'ho mirin amb perspectiva, els mateixos convergents valoraran aquesta etapa com a purificadora. Ells solets no haurien aixecat mai la catifa dels Pujol i de les corrupcions associades. En canvi, ara saben tot el que no han de fer mai més per tornar a ser el partit fort que volen ser i que el país necessita. Convergència té en el seu balanç coses molt bones, però si vol que la gent predisposada a recordar-les les torni a recordar, ha de fer net del tot. Les actuacions de Marta Pascal i la nova guàrdia del PDECat les darreres setmanes i ahir mateix són la millor prova que allà dins molts ho han entès, i només perseverant en aquest camí se'n sortiran. En la Catalunya que ve, la condició sine qua non per optar a guanyar eleccions serà tenir les mans netes, i és sobretot per això que ERC va davant en totes les enquestes.

 

 

Per desgràcia, a Germà Gordó no se'l pot obligar deixar el seu escó. Si ell s'entesta a conservar-lo el conservarà i continuarà sent diputat. Però, en coherència amb el que acabem d'explicar, no s'entendria que continués dins del grup de Junts pel Sí. Deixant ben clares les seves prioritats, ell mateix i el seu entorn van deixar clar que no plegava i que si calia se n'anava al grup mixt. Un acte inaudit d'egoisme i deslleialtat en un moment en que els seus companys del legislatiu i l'executiu s'estan jugant penes de presó per defensar la democràcia catalana. Davant d'això, com a membre setanta mil i escaig de la candidatura de Junts pel Sí, demano que no se li doni temps d'anar al grup mixt pel seu propi peu, i que sigui Junts pel Sí qui l'expulsi del seu grup parlamentari i l'enviï al galliner. Després de totes les proves d'estrès que ha superat l'independentisme, em fa l'efecte que ser-ne 71 en comptes de 72 és d'allò més assumible.

 

Comentaris