Això que ve ara

"Catalunya s’ha convertit de sobte en el primer país del món a inventar un terrorisme sense armes, sense bombes i sense víctimes"

Dissabte passat escrivíem que es fa difícil imaginar racionalment un desenllaç dels esdeveniments post sentència que no inclogui un nou 155, i intentàvem raonar-ho. Encara no s’havien produït les detencions dels CDR ni l’allau d’intoxicació mediàtico-policial que les han seguit, culminat amb l’al·lucinògena portada d’avui de l’ABC: “Torra planeó con los CDR tomar el Parlamento tres la sentencia del 1-O”. Les coses van molt ràpid, i aquesta setmana Catalunya s’ha convertit de sobte en el primer país del món a inventar un terrorisme sense armes, sense bombes i sense víctimes, i amb la primera autoritat –ni més ni menys!– implicada fins al coll. Mentrestant, la portaveu del govern espanyol ja contesta preguntes dels periodistes sobre el 155 a la roda de premsa dels divendres. De moment, per dir que no cal.

Avui, els demano que vagin un moment a Google i teclegin la següent cerca: “Ley Orgánica 6/2002”. És la Llei de Partits Polítics vigent a Espanya, aprovada al Congrés de Diputats en temps de José María Aznar, una acció legislativa ad hoc en aquell moment per accelerar la il·legalització de l’esquerra abertzale, en el marc de la lluita contra ETA. Si us plau llegeixin els articles que van del 9 al 12 bis, i intentin controlar la suor freda quan comprovin que la literalitat d’alguns dels supòsits d’il·legalització encaixen com un guant en el relat político-judicial de la causa general contra l’independentisme.

 

Amb una propina: la il·legalització la pot instar el Govern... o el Ministeri Fiscal. Sí, el mateix ministeri fiscal que va iniciar el procés que ha portat nou líders polítics i socials catalans a dos anys de presó preventiva i peticions de pena de fins a 25 anys amb un relat inventat sobre una violència inexistent. De propina afegida, l’òrgan encarregat de decidir sobre la il·legalització i dissolució dels partits és... la Sala especial del Tribunal Suprem. És a dir, sense necessitat que els partits polítics o el govern espanyol s’embrutin formalment les mans, els mateixos òrgans que han instruït la causa contra els presos polítics poden decidir la il·legalització d’un o més partits independentistes basant-se en el seu suport o manca de condemna al terrorisme. Ara que a Catalunya ja tenim terrorisme (no riguin, si us plau, això és seriós), les condicions necessàries ja són sobre la taula. Per cert, la Llei de Partits va ser votada també per la CiU de Jordi Pujol i Duran i Lleida. Poc s’imaginava, la generació convergent que venia darrere, que podria acabar essent utilitzada contra ells. Lliçons que dóna la història.

No hi ha cap indici sobre la taula, ni un de sol, que faci pensar que no està a punt de desencadenar-se sobre Catalunya una onada repressiva d’una profunditat desconeguda, que només podrà ser resistida i vençuda amb enormes dosis d’intel·ligència política, unitat estratègica, mobilització, resiliència social i ajuda mútua. I amb fronts polítics i socials el més amplis possibles, on la desobediència civil prendrà un protagonisme principal. Sorprèn que, davant d’aquesta evidència, hi hagi sectors de l’independentisme que insisteixin en fórmules –com la reactivació de la DUI– que van just en la direcció contrària i per a les quals ningú no s’ha estat preparant durant aquests dos anys. Què els deu fer pensar que ara sortirà millor?

 

Comentaris (8)
Ramon Fa 4 mesos
ERC té dos únics objectius: acabar amb Convergència i embutxacar-se diner públic. Exactament igual que amb els dos anteriors tripartits. Espanya comparteix el primer objectiu i entén que el segon n'és el preu.
Ramon Fa 4 mesos
El candidat del 155 per presidir la Generalitat era Junqueras Ara ja no. Ara aquell pla d'Espanya ja és impossible.
Roser Fa 4 mesos
Tinc la sensació que veurem la ilegalització de la CUP i també del partit de Puigdemont es digui com es digui. I ens quedarà el"florero" de E(R)C per intentar-nos retronar al corral. De debó? Jonqueres n'es conscient?. Cal formar part del Consell de la República, fora del control de l'Estat Espanyol. Es una bona eina tot i que la vareu masegar amb la Crida.
gerard de sarria Fa 4 mesos
Això ue va ra, de la màs del que sempre n'heu dit progressisme, és el que han portat a la MOncloa els nostres il·lustres processites. Algun dia ferem des de l'interior l'analisi de tant menspreu. L'analisi crtici sempre el fan des de la Vanguardia i cia.
Com us excita Fa 4 mesos
la possibilitat del 155, o de la il·legalitzacio dels partits o qualsevulla altra plaga que us arribi enviada pel cel...aquesta patologia vostra, processista, té un nom en psiquiatria...
Quillem Fa 4 mesos
Aquestes “plagues” en psiquiatria no sé ni si existeixen, en ciència política se’n diu repressió ...
Jose Fa 4 mesos
Totalmente de acuerdi Eduard. La lucha sera larga y, debe empezar por la economia que es la que hace daño: No viajar a España, ni por ocio ni por negocio No comprar productos espa ñoles de ningun tipo Romper todo tipo de acuerdos comerciales y no iniciar nuevos. Buscar alternativas en Cataluña o en el exterior Desinvertir en España. Cerrar unidades productivas en España y trasladarlas a Cataluña y/o al Exterior Darnos de baja de todas las empresas de servicios que no sean catalanas
Ramon Fa 4 mesos
Tant Espanya com ERC amb llurs respectius sicaris estan escagarrinats pel tsunami que s'apropa.
Atzavara Fa 4 mesos
Quan governava Aznar hi van haver unes manipulacions dins del mon judicial que ja llavors se'm va posar la mosca al nas pel camí que això podia prendre. JA HO TENIM AQUI!