Això és Junts? Això és pel Sí?

"Un Estat nou no es construeix amb cadenes de despropòsits"

"Despropòsit". Amb aquesta paraula ha qualificat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, la gravació i filtració de l'àudio del coordinador organitzatiu del seu partit, David Bonvehí, on apuntava que si el procés sobiranista acabés malament el seu partit hauria de presentar "un candidat autonomista" a les eleccions catalanes. "Despropòsit". I hi estic d'acord amb la paraula, però agafada en un sentit molt més ampli d'allò a què feia referència Pascal.

 

Despropòsit que un dirigent independentista parli d'eleccions i candidats autonòmics precisament en aquest moment del procés que viu Catalunya, quan s'estan a punt d'aprovar al Parlament unes anomenades lleis de la desconnexió i de convocar un referèndum unilateral. I, a partir d'aquí, despropòsit tot el que ha anat succeint. Despropòsit si membres d'ERC han gravat i filtrat aquesta conversa a un mitjà de comunicació -amb quin objectiu? Abans el partit que el país?-, tal i com han denunciat des del PDeCAT, tot i que ERC ho ha desmentit. Seria un immens despropòsit que passin aquestes coses entre socis de govern -Junts? Pel Sí?-.

 

 

Però també és un despropòsit que el propi diputat del PDeCAT recorri a la Fiscalia espanyola per esclarir aquests fets. A la mateixa Fiscalia que demana insistentment que els jutges inhabilitin polítics catalans -tots ells del PDeCAT, per cert-, per haver posat les urnes el 9 de novembre de l'any 2014. És tot plegat d'un despropòsit tan gran que caldria, efectivament, depurar responsabilitats i demanar als nostres dirigents polítics una mica d'honestedad, seriositat i solidesa. Un Estat nou no es construeix amb cadenes de despropòsits.

 

 

Comentaris