'Ahí os quedáis': Indrets comuns de la família

"Troba el seu punt fort en el treball interpretatiu d'uns actors amb fons que aconsegueixen fer-nos arribar quelcom de les profunditats dels seus esquemàtics personatges"

Quan mor el seu pare, quatre germans són convocats per la mare: després de molts anys sense fer-ho, hauran de passar una setmana junts.

Un d'ells, que acumula també el desengany per la recent infidelitat de la seva dona, serà el conductor principal de la mirada d'aquesta comèdia dramàtica coral sobre les relacions en general i les familiars en particular.

Si, és l'enèsima pel·lícula que explora la temàtica, certament essencial en els matisos i condicionants de l'experiència vital però tan tractada que la peculiaritat de l'enfoc es converteix en element bàsic per a explicar quelcom diferent. I és en aquest sentit que "Ahí os quedáis" no destaca. Tot i que desprèn una cerca de l'expressió de sentiments sense tabús que no acaba d'aconseguir, els personatges que apareixen són tallats per patrons d'estereotips fàcilment identificables i hi ha poc espai per a la sorpresa dins la trama.

La nova pel·lícula del prolífic cineasta -dins la línia més comercial- Shawn Levy ("Noche en el museo") navega pels indrets comuns de l'amor, l'odi, les tendreses, les tensions internes, els retrets i les frustracions vàries que habiten a les famílies, resultant agradable però també previsible; una versió light del que podria haver estat si s'hagués enfrontat més a les seves pròpies entranyes.

Basada en el best-seller de Jonathan Tropper (que el mateix escriptor nord-americà adapta a guió per a la gran pantalla), "Ahí os quedáis" troba el seu punt fort en el treball interpretatiu d'uns actors amb fons que aconsegueixen fer-nos arribar quelcom de les profunditats dels seus esquemàtics personatges. I, sense oblidar a Jane Fonda, que els seus setanta-sis anys segueix incombustible.

Ahí os quedáis

Títol original: This is where I leave you
USA, 2014.
Direcció: Shawn Levy
Guió: Jonathan Tropper (basat en la seva pròpia novel·la).
Actors: Jason Bateman, Tina Fey, Rose Byrne, Jane Fonda, Adam Driver, Corey Stoll.
Durada: 103 minuts 

 
 

Comentaris