El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Adolescents amb la força d’un estat al darrere
  • CA

El conflicte entre Catalunya i Espanya ha anat a implosionar a dins dels passadissos d’un institut de Sant Andreu de la Barca. Allà han col·lisionat el que són, potser, els dos símbols nacionals en concurrència més evident: La Guàrdia Civil, d’una banda, i l’escola catalana, de l’altra. En aquest sentit, l’opinió pública espanyola, d’una forma pasmosament acrítica, ha extès la seva fe en el cos militar ja no només als seus informes contra les institucions catalanes -per creatius que siguin- sinó fins i tot als fills adolescents dels membres del cos quan acusen els seus professors.

 

D’aquesta manera, el relat uns quants menors, passat pel filtre d’uns pares ultraideologitzats, amenaça amb destruir la carrera professional i la respectabilitat social de nou professors que han estat seleccionats des de Madrid com a símbols involuntaris del suposat adoctrinament de l’escola catalana. Uns quants adolescents que, només per ser fills de la policia política espanyola, han invertit la càrrega de la prova contra nou professionals assenyalats com a independentistes i assetjats des del poder. Qui podrà donar-los classes amb una mínima autoritat, a partir d’ara?

 

Els #9delPalau simbolitzen l’escola catalana, respectuosa i inclusiva. Per això van contra ells. I per això mateix la seva defensa ens concerneix a tots com a país conscient, com a societat integradora i com a ciutadans demòcrates.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa