Adoctrinament a l'escola

"Es va començar a explicar a escoles i instituts el sexe com una matèria i, de tant voler-ho convertir en un fet normal es va acabar convertint en trivial"

Ara fa uns anys ens van voler convèncer que hi havia un tabú a l'entorn del sexe que s'havia i es podia superar portant-lo a les escoles per normalitzar-lo. La tesi era que, més o menys, que la falta d'informació era la responsable de les relacions sexuals perilloses i dels embarassos no desitjats. A uns els van convèncer i a d'altres no, però es va començar a explicar a escoles i instituts el sexe com una matèria i, de tant voler-ho convertir en un fet normal es va acabar convertint en trivial. Més enllà de l'opinió que en tingui cada un de tot plegat el fet és que lluny de reduir-se els casos d'embarassos i de malalties de transmissió sexual entre els adolescents, aquestes s'han incrementat any rere any. No és difícil establir una relació directe entre més precocitat en l'inici de les relacions sexuals, la quantitat de contactes sexuals i el nombre de parelles amb més problemes derivats de tot plegat.

L'estat espanyol també s'ha situat al capdavant dels rànkings europeus en embarassos d'adolescents i en precocitat en començar a tenir relacions sexuals. Com posar-hi fre? Una possibilitat seria fer marxa enrere en una línia d'actuació que ens ha portat fins aquí. Però no, la gran pensada ha estat una llei d'avortament de terminis que planteja que les menors d'edat puguin avortar sense autorització i que en un primer moment plantejava que no s'havia ni d'informar als pares. A més a més, per tal d'evitar prejudicis derivats de la mala influència dels progenitors, la llei de reproducció sexual també proposa explicar a l'escola que és i com es practica un avortament.

La tenacitat del govern espanyol en el cas de l'avortament demostra la determinació d'acabar incidint en algunes qüestions, encara que aquestes corresponguin a l'àmbit de la consciència personal. No es pot acceptar que es vulneri d'aquesta manera la llibertat dels pares d'educar els seus fills en els valors en que creuen i que es vegin obligats a haver d'acceptar que siguin adoctrinats d'aquesta manera. El govern espanyol està legislant contra la llibertat de consciència, i encara hi ha qui creu que no n'hi ha per tant.

 
 

Comentaris