El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acció, imaginació i molt ritme a ‘El filo del mañana’
  • CA

El nordamericà Doug Liman, responsable de títols com “El caso Bourne” o “Sr. i Sra. Smith“, dirigeix aquest thriller de ciència ficció aportant originalitat i emoció a una història que, en altres mans, hagués pogut resultar l’enèsima superproducció fabricada en sèrie sobre atacs alienígenes. Perquè, si bé ens trobem, certament, davant una superproducció destinada al gran públic i amb ingredients per l’entreteniment més comercial (molta acció, efectes especials, herois, heroïnes i enemics molt potents i destructius) la narrativa i el plantejament argumental de “Al filo del mañana“, aporten singularitat a aquesta proposta que aconsegueix unir fons i forma per mantenir-nos atrapats a la butaca.

Basada en el popular manga japonès “All you need is kill“, la història situa a un oficial inexpert en combats (Tom Cruise) enmig d’un camp de batalla contra les impecables forces extraterrestres que estan destruïnt la humanitat. Tot i morir als pocs minuts, sorprenentment desperta de nou a l’inici de l’aventura immers en un bucle on lluitarà i morirà repetides vegades mentre augmenta les seves habilitats i els seus coneixements sobre l’enemic. La seva companya durant la inquietant aventura serà una entrenada i hermètica guerrera de les forces especials (Emily Blunt).

Molt hàbil a l’hora de treure partit a una estructura dramàtica que, evocant a “Atrapado en el tiempo” (Harold Ramis, 1993), ofereix la possibilitat de retrocedir en el temps per afinar les decisions, “Al filo del mañana” compta també amb un potent apartat visual, un muntatge carregat de ritme i una solvent parella protagonista amb molta química.

Al filo del mañana

Títol original: Edge of tomorrow
USA, 2014.
Director: Doug Liman.
Guió: Christopher McQuarrie, Jez Butterworth i John-Henry Butterworth (basat en la novel·la il·lustrada “All you need is kill“, de Hiroshi Sakurazaka).
Intèrprets: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Brendan Gleeson.
Durada: 114 minuts 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa