Abans de votar ja heu guanyat la batalla de la dignitat i la llibertat

"Enveja és el que sentim, però enveja de la sana i de la bona"

Escric aquestes línies des d'Euskal Herria. Certament em trobo a centenars de quilòmetres de distància però, la veritat, és que aquesta distància no és quasi res gràcies a les noves tecnologies de la informació. Us puc assegurar que porto dies enganxat a la xarxa, veient cadascun dels passos que fa un poble germà com el català en busca de la seva llibertat. I puc afirmar, sense temor a equivocar-me, que són milers i milers de bascos i basques les que com jo s'alegren del vostre ferm camí cap a la sobirania.

 

Malgrat Urkullu i la direcció del PNV que prefereix sostenir un govern tan antidemocràtic com el del PP, la gran majoria d'Euskal Herria, de veritat, veu amb il·lusió i esperança el que esteu fent a Catalunya. Enveja és el que sentim, però enveja de la sana i de la bona, convençuts que la història dels nostres pobles està a punt de desfer-se del forrellat que va deixar lligat i ben lligat el dictador.

 

Cada dia és un pas. Cada pas és un cop al cadenat que ens van imposar en el 78. I, sobretot, cada pas és un gran esdeveniment que us fa més lliures, que us fa més sobirans. La llibertat no és altra cosa que agafar el futur amb les nostres mans i decidir què i com volem construir el nostre país. La sobirania no és altra cosa que no dependre de governs o poders aliens per decidir lliurement què volem fer amb les nostres vides. I en això estem tots dos pobles, en això esteu avançant, afortunadament, a passos de gegant.

 

Van anomenar democràcia al règim posterior a la mort del dictador. Però avui, els "demòcrates de tota la vida" tenen por, tenen pànic a la voluntat popular, al poder del poble i de la ciutadania. No tenen problema per modificar la seva sacrosanta constitució en benefici dels grans poders financers, però no poden fer-ho perquè les nacions de l'estat puguem decidir lliurement. I, ara, després d'haver-se "raspallat" tots els intents anteriors, es crispen i s'enfaden perquè el poble català ha decidit ser amo del seu propi destí, posar urnes, fer un referèndum i que sigui la ciutadania la que tingui l'última paraula.

 

 

S'oposen al referèndum i posen en marxa tota la seva maquinària coercitiva i repressora. ¿Però no hi havia una majoria silenciosa en contra del Procés? Per què no deixen expressar-se lliurement a la ciutadania? Per una raó molt simple: perquè tenen por al sí, perquè tenen por a la independència i a la llibertat. Perquè tenen pànic, sobretot, a la democràcia.

 

Avui 11 de setembre, el dia de la Diada nacional, desenes de milers de persones han sortit al carrer per celebrar la Diada de l'Sí. Un sí a la independència, però també un sí a la democràcia i a la dignitat. Perquè això també està en joc en aquests moments i en aquest procés a Catalunya. La democràcia i la dignitat per al poble català, però també per a la resta de pobles que, com el basc, també volem ser sobirans i decidir democràticament el nostre futur.

 

Hi ha molt, moltíssim en joc. Per això els atacs i agressions de l'unionisme estan sent tan virulents i ho seran encara més. Però en va. Us van ignorar com a poble. També vau ser el blanc de les més diverses bromes i humiliacions. I ara us envien al Tribunal Constitucional i al Guàrdia Civil. Repeteixo, tot serà en va, inútil. Com deia Gandhi: "Primer t'ignoren, després es riuen de tu, després t'ataquen, llavors has guanyat". I el poble català, abans de votar ja ha guanyat la batalla de la dignitat i de la llibertat. Zorionak eta Elkartasun osoa Euskal Herritik!

 

Comentaris