'A propósito de Llewyn Davis': La nova meravella dels germans Coen

"La nova meravella dels Coen aconsegueix un fascinant equilibri entre la comicitat generada pels habituals elements surrealistes que poblen la història, una melancòlica cruesa i la profunditat filosòfica"

Arriba un dels treballs més depurats i emotius nascuts del peculiar univers dels germans Coen, una peça complexa i profunda que, amb una narrativa captivadora i un treball interpretatiu excel·lent, ens trasllada a l'escena musical del Greenwich Village novayorquès dels anys seixanta. Un impecable fred hivernal que sembla traspassar la pantalla acompanya al protagonista, un solitari músic de folk sense sostre ni pertinences (exceptuant la seva guitarra) al que seguim durant una setmana en un difícil dia a dia on la lluita per la supervivència inmediata conviu amb la persecució d'un somni: viure del seu art. Les circumstàncies externes són adverses; però les internes, les que ell mateix provoca, ho són potser encara més.

Transmetent una sinceritat colpidora amb cada imatge i acompanyada per peces musicals que no tenen desperdici, la nova meravella dels Coen aconsegueix un fascinant equilibri entre la comicitat generada pels habituals elements surrealistes que poblen la història, una melancòlica cruesa i la profunditat filosòfica.

Gran Premi del Jurat a la darrera edició del Festival de Cannes i parcialment inspirada en l'autobiografia del cantant i guitarrista Dave van Ronk , "A propósito de Llewin Davis" és l'impredible retrat del dia a dia d'un músic que, fins i tot davant les més adverses circumstàncies, no pot deixar de ser-ho. I, en paral·lel a la seva història, la simbòlica i original figura d'un gat amb el que la seva vida es va creuant, corona una gran proposta per a començar l'any a les sales de cinema.

A PROPÓSITO DE LLEWYN DAVIS
Títol Original: Inside Llewyn Davis
USA, 2013.
Direcció i guió: Joel i Ethan Coen.
Intèrprets: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Jeanine Serralles, F. Murray Abraham, Garrett Hedlund, John Goodman.
Durada: 105 minuts 

 
 

Comentaris