El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
A l’exemplaritat en defensa de la llengua
  • CA

Per això ha estat creat el premi Martí Gasull i Roig. Per reconèixer totes aquelles persones i entitats que treballen a favor de la llengua catalana. I també, és clar, per retre homenatge al fundador i ànima de la Plataforma per la Llengua, ideòleg, activista i promotor.

Coincidint amb el vintè aniversari de l’ONG del català, l’entitat estableix per primera vegada un premi, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, que s’atorgarà a principis del 2014, en un espai d’especial simbolisme. El guardó? Una singular escultura de franges verticals obra del reconegut orfebre Joaquim Capdevila.

El premi ja està en marxa, les candidatures van arribant. Properament el jurat, amb representants dels diversos territoris de l’àmbit lingüístic, haurà de prendre la més difícil de les decisions. Quins seran els tres finalistes de la primera edició? Aquesta responsabilitat anirà a càrrec de Carles Torner, Bernat Joan, Joan Francesc Mira, Empar Moliner, Jordi Manent, Bernat Gasull i Òscar Escuder, i actuarà com a secretari aquell que signa aquestes línies.

Fins al 30 de novembre a www.premimartigasull.cat encara hi ha temps per proposar possibles candidats al premi… quin és el teu?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa