A Flandes se'ls torna a pondre el sol

"Madrid ha passat d'enfrontar-se, d'entrada, als mitjans de comunicació europeus per passar a combatre, institucionalment, a tot un parlament de tradició indiscutiblement democràtica, com ho és el de Flandes"

"Això no ha passat mai des de la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer el 1952. Ni tan sols des del 1945. Aquesta és la sanció més greu, que normalment es produeix quan un diplomàtic ha aplicat males pràctiques. Es tracta de delictes, espionatge, etc. Res d'això és, per descomptat, aplicable aquí ", ha dit Geert Bourgeois, president de Flandes. Madrid ha desposseït del rang diplomàtic al seu delegat a Espanya i això, com diu la premsa flamenca, ha convertit el conflicte català en un problema belga.

 

Catalunya fa temps que ha deixat de ser una qüestió interna espanyola per passar a esdevenir un dossier a resoldre a Europa. I això, en part, es deu a la pròpia acció de la diplomàcia espanyola, incapaç d'aturar l'onada de descrèdit posterior a l'U d'Octubre. I més encara quan Madrid ha passat d'enfrontar-se, d'entrada, als mitjans de comunicació europeus per passar a combatre, institucionalment, a tot un parlament de tradició indiscutiblement democràtica, com ho és el de Flandes. L'agressivitat espanyola és intolerable fora de les seves fronteres.

 

 

Madrid ha fracassat en l'intent de mantenir el conflicte català dins de les fronteres. En l'àmbit judicial ha patit derrotes consecutives i ara ells mateixos han obert el front polític i institucional... Per segona vegada, a Flandes s'ha començat a pondre el sol.

 

Comentaris